Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Wisla
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Wisla

Saarinen tietää, milloin pitää olla kunnossa – "Siellä on sellaista orastavaa alkua"

Aino-Kaisa Saarinen on aikoinaan taistellut Tour de Skin voitostakin. Nykyään hän katsoo kilpauraansa erilaisesta perspektiivistä ja osaa olla armollinen itselleen.

urheilu
Aino-Kaisa Saarinen
Aino-Kaisa SaarinenLehtikuva

Aino-Kaisa Saarinen on osallistunut Tour de Skille nyt 11 kertaa ja kivunnut Alpe Cermisille 10 kertaa, sillä vuonna 2013 hän ei enää startannut viimeiselle etapille. Tour de Ski -konkarin tämän vuoden kiertue oli kaksijakoinen, sillä mukaan mahtui hyviä – jopa iloisia yllätyksiä – ja huonoja kisoja.

– Se Lenzerheiden vapaan sprintti (16:s) oli niin hieno avaus, että sain siitä hyvän buustin alkuun. Kyllä tästä jäi sellainen, että sain hyviä suorituksia ja itselläni on ainakin se tieto, että eteenpäin on menty. Nyt vain katseet kohti olympialaisia ja hyvällä fiiliksellä, Saarinen totesi.

Saarinen sai viimeisellä etapilla, 9 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisassa, nostettua sijoitustaan parilla pykälällä ja oli loppusijoituksissa 15:s. Saarinen on aikoinaan taistellut jopa Tourin voitosta ja sijoittunut kerran toiseksi ja kaksi kertaa neljänneksi, mutta sijoitukset kirkkaimman kärjen takana eivät vedä 38-vuotiaan hiihtäjän mieltä matalaksi. Hän katsoo kilpauraansa nykyään eri tavalla kuin kymmenisen vuotta sitten.

– Perspektiivi on hieman erilainen, kun on tullut ikää ja on ollut kaikennäköisiä ongelmia viime vuosina. Oli jalan murtuma, sitten olin raskaana ja nyt on ollut pikkulapsiaikaa, Saarinen muistutti.

– En lähde edes odottamaan itseltäni sellaista, että pystyisin viikonlopusta toiseen tekemään huippusuoritusta. Olen selkeästi keskittynyt siihen, että olen kunnossa siellä, missä pitää olla kunnossa eli olympialaisissa ja teen siellä kovaa tulosta. Vähän pitää olla armollinen itselleen.

Saarinen tietää tehneensä kesällä hyvin töitä ja hakee nyt kisojen kautta kuntoaan esiin.

– Mielestäni siellä on sellaista orastavaa alkua, kyllä se sieltä tulee pikkuhiljaa. Se on vähän kuin nuoruusvuosina. Silloinkin sitä vauhtia piti vähän hakea. Tämä on vähän niin kuin elämänkaari tämä hiihtourani kaari, hän naurahti.

Lue myös:

Pärmäkoski hyytyi Digginsin iskuun – Wengille ylivoimainen Tour-voitto

Pärmäkoski pettyi neljänteen nelossijaansa – "Lähtötilanteeseen nähden tämä oli varmasti tosi hyvä"

Niskanen odottaa nyt kuntonsa nousevan kohisten – "Ei tuntunut, että kisat olisivat menneet jäseniin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat