Mäkäräinen taistelee maailmancupin voitosta kisaruuhkassa - vapautus viestistä tulee tarpeeseen

Kaisa Mäkäräinen ei aio pudottaa kisoja maailmancupin ohjelmastaan olympiakisojen lähestyessä. Normaalimatkan jälkeen hän saa kuitenkin vapautuksen viestijoukkueesta.

Kuva: AOP

Kaisa Mäkäräisen pistejahti ampumahiihdon maailmancupissa jatkuu kauden toisella normaalimatkan kilpailulla. Mäkäräinen on maailmancupissa toisena ja kilpailutahti tiivis.

Maailmancup jatkuu lajin pyhättönäkin tunnetussa Ruhpoldingissa. Saksalaiskylässä vietetään tänä vuonna juhlavuotta, sillä Ruhpoldingissa on kisattu maailmancupin pisteistä jo 40 vuoden ajan.

Paikka on ollut menestyksekäs Mäkäräiselle. Seitsemän viimeisen vuoden aikana Mäkäräinen on noussut palkintokorokkeelle kuutena vuotena juuri Ruhpoldingissa. Viime vuonna hän juhli peräti kahta voittoa, pikakisan ja takaa-ajon ykkössijaa.

- Se voi olla ihan puhdasta tuuriakin. Täällä on tullut useammin niitä nollia kuin ykkösiä, jotka sitten erottavat tosi hyvän suorituksen sellaisesta "semihyvästä", Mäkäräinen naureskelee.

Ruhpoldingissa ampumapenkalle tulo ei ole maailmancupin ratojen raskaimmasta päästä ja syke ehtii laskea ennen penkalle tuloa. Lisäksi latuprofiili on Mäkäräiselle mieluisa.

- Vaikka äkkiseltään latu tuntuu helpolta, ei siinä kuitenkaan ole kovin montaa huilipaikkaa. Pitää jaksaa tehdä koko ajan töitä, Mäkäräinen pohdiskelee.

Mäkäräinen on osoittanut hiihtovauhtinsa olevan edelleen kärkiluokkaa, vaikka suomalainen ei ole pystynyt enää dominoimaan aivan entiseen malliin. Hän myöntää, että joulutauolla eron huomasi.

- Ensin piti elpyä joulun kolmen viikon turneelta. Se oli aika kova setti. Piti pitää huoli, ettei lähde tekemään treenejä väsyneeseen kroppaan, Mäkäräinen kertasi tuntemuksiaan.

- En ollut aivan samanlaisessa fyysisessä vireessä joulukuussa kuin viime vuonna enkä pystynyt joulutauolla virettä myöskään yhtä hyvin nostamaan. Mutta nyt mennään näillä eväillä, jotka tällä hetkellä. Toivotaan, että lopputalvi näyttäytyisi vähän kirkkaampana.

Olympiakisojen läheisyys näkyy siinä, että urheilijat puntaroivat, mitä kisoja mahdollisesti jättävät väliin taatakseen hyvän kunnon Koreaan.

Mäkäräinen on maailmancupissa toisena eikä suomalaisen suunnitelmissa ole kisojen pudottaminen ohjelmasta. Lauantain viestistä hän on saanut vapautuksen ja uskoo lepopäivän olevankin tarpeen.

- Uskon, että yhden kisan jättäminen pois tekee hyvää jaloille helmikuuta ja lopputalvea ajatellen, Mäkäräinen toteaa.

- Ei se silti tarkoita, että sängyn pohjalla maataan. Silloin pystyy tekemään jotakin niin sanotusti tarpeellisempaa kuin kilpahiihtoa. Perjantaina voi olla ohjelmassa joku voimaharjoitus tai palauttava harjoitus riippuen, miten normalimatka on mennyt.

Naisten normaalimatkan kilpailu torstaina TV2 kello 15.10.

Lue myös: