Kommentti: Vaalea suomalainen sammutti valot Madison Square Gardenissa

Lauri Markkasen ensimmäinen NBA-ottelu maailman tunnetuimmassa urheiluareenassa oli todellinen jackpot, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Antti-Jussi Sipilä.

NBA
Lauri Markkanen
AOP

”Welcome to the Lauri show” hehkuttivat selostajat, kun 20-vuotias suomalainen jysäytti komean donkin yli New York Knicksin 211-senttisen Enes Kanterin. Se oli suoritus, jota kelailtiin pelin jälkeen useaan otteeseen highlight-koosteissa sekä sosiaalisessa mediassa ympäri maailman.

- Se oli yksi kauden upeimmista donkeista. Menin aivan shokkiin. En tiennyt edes kuinka juhlia sitä, hehkutti Kriss Dunn suomalaiskomeetan suoritusta koripallon Mekassa.

Markkasen ensimmäinen NBA-ottelu maailman tunnetuimmassa urheiluareenassa Madison Square Gardenissa oli jackpot. 213-senttinen jyväskyläinen nakutti New Yorkin illassa 33 pistettä ja repi 10 levypalloa. Markkasen iltaan mahtui upean donkin lisäksi peräti kahdeksan onnistunutta kolmosta yli 50 prosentin tarkkuudella.

Jatkoajalla tarkkakätinen suomalainen nakutti ratkaisevat vapaaheitot keskelle keksintöä ja sinetöi Bullsille jo kauden kolmannen voiton Knicksistä. Samalla hän hiljensi ottelua Madison Square Gardenin 20 000 Knicks-kannattajaa. Se on temppu johon vain harva on pystynyt.

Lauri Markkanen
Chicagon Lauri Markkanen heitti NBA:n piste-ennätyksensä kamppailussa New Yorkia vastaan. Markkanen upotti komeat 33 pistettä! Kuvalähde: Ruutu+

Markkanen pelasi kahden jatkoajan ottelussa uransa hurjimmat minuutit. Hän viiletti kentällä peräti 46 minuuttia. Samalla ”The Finnisher” lempinimeä kantava suomalainen osoitti päävalmentaja Fred Hoibergille olevansa valmis vieläkin isompaan rooliin, jos Bulls kauppaa siirtohuhujen kohteena oleva espanjalaisen Nikola Miroticin.

Vaalean suomalaisen itseluottamus on tällä hetkellä tapissa ja vastaavia suorituksia voidaan odottaa häneltä myös jatkossa.

Ottelua markkinoitiin etukäteen kahden nuoren eurooppalaisen – Kristaps Porzingisin ja Markkasen – kohtaamisena. Knicksin latvialainen supertähti jäi tälläkin kertaa suomalaisen jalkoihin. Kaksikko on edustaa nykypäivän NBA:n moderneja isoja pelaajia – molemmilta löytyy heittovoimaa sekä pallonkäsittelytaitoa.

Markkanen osoitti MSG:ssä, ettei hän ole vain hyökkäyspään erikoismies. Vaikka 221-senttinen Porzingis heitti ottelussa 24 pistettä, onnistui Markkanen jälleen tekemään Porzingisin illasta vaikean. Latvialainen kuuluu NBA-liigan supertähtiin. Hänet on mahdotonta pysäyttää täysin, mutta Markkanen teki hänen kanssaan loistavaa työtä erityisesti pelin ratkaisuhetkillä.

Markkanen ja Porzingis ovat kohdanneet kauden aikana kolme kertaa. Suomalainen on ainakin toistaiseksi niskanpäällä jättiläisten kaksintaistelussa.

Lue lisää:

Markkasen uroteko sai joukkuetoverit pyörryksiin: "Se oli yksi vuoden parhaista donkeista"

"The Finnisher" jälleen kuumana – Markkasella komea ilta

Markkanen heitti NBA:n piste-ennätyksensä!

Mentori arvioi Markkasen matkaa NBA:ssa: "Hän vain nauttii koriksen pelaamisesta uskomattoman paljon"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat