Satumaiselle Markkaselle uusi lempinimi New Yorkista – ”Bullsin oma yksisarvinen”

Lauri Markkanen hurmasi huippuillallaan Madison Square Gardenin katsojat. Myös Knicksin latvialaistähti Kristaps Porzingis yhtyi hehkutukseen.

NBA
Lauri Markkanen heittää Kristaps Porzingisin yli.
AOP

Lauri Markkasella oli keskiviikkona tähänastisen NBA-uran suurin ilta. Chigago Bulls haki tuplajatkoajan jälkeen vierasvoiton New York Knicksistä. Markkanen heitti Madison Square Gardenissa, ”maailman kuuluisimmassa areenassa”, kahdeksan kolmosta ja 33 pistettä. Ne ovat hänen uudet ennätyslukemansa. Lisäksi Markkanen löi palloa alaspäin turkkilaiskolossi Enes Kanterin naamaan, mikä sai omat joukkuekaveritkin sekaisin.

Markkasen suuri ilta ei jäänyt huomaamatta newyorkilaistoimittajilta. New York Post hehkutti sivuillaan suomalaistulokkaan ensimmäistä ottelua kaupungissa isolla otsikolla: – Beauty Markk'. (Otsikko leikittelee yhdistämällä kauneuspilkkua tarkoittavan englanninkielisen sanan ja Markkasen sukunimen.)

Otteluraportin kirjoittanut toimittaja Alex Squadron antoi Markkaselle uuden lempinimen (siirryt toiseen palveluun): – Bullsin oma yksisarvinen.

Mitä se tarkoittaa?

NBA:ssa on parin viime kauden aikana kutsuttu yksisarvisiksi tiettyjä supertähtiä. Yleensä heidän joukkoonsa on nostettu esimerkiksi Milwaukee Bucksin kreikkalainen Giannis Antetokounmpo ja New York Knicksin latvialainen Kristaps Porzingis. Molemmat ovat todella pitkiä pelaajia, jotka ovat koostaan huolimatta erinomaisia heittäjiä, syöttäjiä, liikkujia ja pallonkäsittelijöitä.

Miksi heitä sitten kutsutaan yksisarvisiksi? Koska heidänlaisiaan ei ole ennen nähty NBA:ssa.

New York Postin Squadron käytti lempinimeä verratakseen Markkasta jälleen kerran Porzingisiin. Pelaajat on rinnastettu toisiinsa Markkasen NBA-uran alusta lähtien, koska he ovat hyvin samantyyppisiä nelos–vitospaikan pelaajia.

Porzingis keräsi Bullsia vastaan keskiviikkona 24 pistettä, kuusi levypalloa ja neljä torjuntaa.

– Ymmärrän tietenkin, mistä vertaus tulee, Markkanen kommentoi New York Postille.

– Kun on pitkä eurooppalainen, joka osaa heittää, tulee verratuksi KP:hen [Porzingis] tai Dirkiin [Dallas Mavericksin Dirk Nowitzki] ja muihin heidän kaltaisiinsa. Se on kunnia, mutten juuri ajattele sitä.

Porzingis hehkutti Markkasta ottelun jälkeen.

– Hän pelasi uskomattoman ottelun. Tapa, jolla hän heittää palloa kaarelta koostaan huolimatta… ei ole montaa, joka pystyy siihen, latvialainen supertähti sanoi New York Postille.

– Vain yksisarviset pystyvät, lisäsi toimittaja Squadron.

Porzingis torjui Markkasen heittoyrityksen tylysti varsinaisen peliajan loppuhetkillä ja livahti ensimmäisen jatkoajan lopussa suomalaisen puolustuksesta tasoittamaan ottelun. Siitä huolimatta Markkanen ja Bulls hakivat voiton toisella jatkoajalla, kun suomalaistulokas upotti tyynesti kaksi vapaaheittoaan.

– Se oli mahtavaa, Markkanen sanoi ensimmäisestä ottelustaan ”The Gardenissa”.

– Heidän faninsa ovat upeita. En malta odottaa, että pääsen tänne takaisin.

Lue myös:

Kommentti: Vaalea suomalainen sammutti valot Madison Square Gardenissa

Markkasen uroteko sai joukkuetoverit pyörryksiin: "Se oli yksi vuoden parhaista donkeista"

"The Finnisher" jälleen kuumana – Markkasella komea ilta

Markkanen heitti NBA:n piste-ennätyksensä!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat