Suora

  • Taitoluistelun GP Yhdysvallat: Parien ja miesten lyhytohjelmat
  • Teamgym EM
  • Horse Show 2018, kouluratsastuksen GP
  • Horse Show 2018, esteratsastuksen GP
  • Lentopallon Mestaruusliiga: Savo Volley - VaLePa
  • Team Gym EM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • NCAA: Washington Huskies - Colorado Buffaloes

Huuhkajien Markku Kanerva ei itke Hetemajn ja Moisanderin perään – ”Minulla on hyviä vaihtoehtoja, jotka ovat jo osoittaneet pätevyytensä”

Suomen jalkapallomaajoukkue hakee Abu Dhabin leiriltä oman pelitavan vahventamista ja tutustuu uusiin pelaajavaihtoehtoihin.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Markku Kanerva.
AOP

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jatkoi voittoputkeaan, kun se voitti vuoden ensimmäisessä maaottelussaan Jordanian Abu Dhabissa maalein 2–1 (1–0). Huuhkajien ottelun osumista vastasivat keskuspuolustaja Joona Toivio ja hyökkääjä Akseli Pelvas. Päävalmentaja Markku Kanervan mukaan pelistä jäi lyhyestä valmistautumisesta huolimatta kaikin puolin positiivinen tunnelma.

– Olen tyytyväinen, että aloitimme tämän vuoden voitolla. Lähtökohdat otteluun olivat haasteelliset. Valmistautumisemme oli lyhyt ja moni pelaajamme on vasta aloittelemassa kauttaan. Puolustuspelaamisessa kokonaisuus ja kollektiivisuus olivat hyviä, ja Jordania ei juurikaan saanut luotua vaarallisia paikkoja. Jatkoimme myös maaliputkeamme. Tämä oli yhdeksäs peräjälkeinen peli jossa teimme maalin ja meille myös kuudes tappioton peli putkeen, joten tyytyväinen voi olla, sanoi Kanerva.

– Hyökkäyspelissä olisin toki toivonut enemmän luotuja maalipaikkoja. Pelin avaamisen rakentelussa pallonsiirtely oli liian hidasta emmekä löytäneet niitä välejä, joita oli tarkoitus saada luotua Jordania puolustuslinjaan eteen ja hyödynnettyä.

Jordaniaa vastaan pelatussa ottelussa maajoukkuedebyyttinsä tekivät FC Lahden puolustaja Kalle Taimi, GIF Sundsvallin toppari Juho Pirttijoki ja FC Interin hyökkääjä Benjamin Källman. Suomen toisen osuman iskeneelle Akseli Pelvakselle ottelu oli myös merkittävä. Pelvas osui nyt ensimmäistä kertaa maajoukkueen paidassa. Kanervan mukaan yksi leirin tarkoitus on syventää joukkueen pelifilosofiaa.

– Tällä harjoitusleirillä on tärkeää kerrata vanhoille pelaajille maajoukkueen peliajatusta ja esitellä sitä uusille. Nyt meillä on takana neljä harjoitusta, joista yksi oli erikoistilanneharjoitus. Nyt analysoimme pelin ja testaamme opittua sitten taas tulevassa pelissä sunnuntaina.

Suomen jalkapallomaajoukkue joutuu löytämään riveihinsä uusia vastuunkantajia, kun pitkään maajoukkueen tärkeinä runkopelaajina olleet Niklas Moisander ja Perparim Hetemaj lopettivat hiljattain uransa maajoukkueessa. Kanerva myöntää pelaajien lähdön näkyvän joukkueessa, mutta näkee asiassa myös positiivisia mahdollisuuksia maajoukkueen kannalta.

– Totta kai sillä on vaikutusta, kun kokemusta lähtee joukkueesta. Samalla se kuitenkin avaa muille pelaajille näyttöpaikan ja yksi näiden leirien tarkoituksena onkin katsastaa uusia pelaajia. Minulla on tietty pelifilosofia, johon yritän löytää sopivia pelaajia. Sitä ei toki tiedä löytyykö Hetemajlle ja Moisanderille yksi yhteen korvaavia pelaajia, mutta joka tapauksessa perusraamit pelaamisessamme pysyvät ilman muuta samanlaisina. Minulla on hyviä vaihtoehtoja, jotka ovat osoittaneet jo pätevyytensä.

Suomen maajoukkueen vastustaja sunnuntaina käytävään otteluun ei ole vielä selvillä.

Lue myös:

Huuhkajat aloitti vuoden voitolla – Toiviolta upea vapari, Pelvas hyödynsi maalivahdin emämunauksen

Suosittelemme

Tuoreimmat