Suora

  • Katowice Minor CS:GO

Pärmäkoski ankkuroi kultaan - Ikaalisten Urheilijat pariviestin mestariksi

Krista Pärmäkoski jätti muut taaksensa ankkuriosuudella.

hiihto
Ikaalisten Urheilijoiden Maaret Pajunoja ja Krista Pärmäkoski (vas.) voittivat naisten parisprintin finaalin maastohiihdon SM-kisoissa Vantaan Hakunilassa
Ikaalisten Urheilijoiden Maaret Pajunoja ja Krista Pärmäkoski (vas.) voittivat naisten parisprintin finaalin maastohiihdon SM-kisoissa Vantaan HakunilassaLehtikuva

Ikaalisten Urheilijat on voittanut Vantaalla maastohiihdon SM-kisoissa naisten vapaan tavan pariviestin. Joukkueessa hiihtivät Maaret Pajunoja ja Krista Pärmäkoski.

Ikaalisten Urheilijat kukisti toiseksi sijoittuneen Kainuun Hiihtoseuran 4,64 sekunnilla. Kolmas oli Hämeenlinnan Hiihtoseura.

Anita Korva toi Kainuun Hiihtoseuran viimeiseen vaihtoon 8,76 sekuntia ennen Ikaalisten Urheilijoita. Pärmäkoski kuroi eron kiinni jo hyvissä ajoin ennen loppua, eikä kullasta käyty loppukiritaistelua.

Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen piti loppusuoralla Hämeenlinnan Hiihtoseuran ankkurin Laura Monosen takanaan. Keskinäistä eroa jäi Kyllösen hyväksi vain kuusi sadasosasekuntia.

Pärmäkoskelle Suomen mestaruus oli jo kahdeksas mutta ensimmäinen pariviestissä. Aiempina vuosina hän oli seuransa ainoa naishiihtäjä, mutta nyt hänen ympärilleen on kerätty viestijoukkuetta.

- Todella kivaa, että olemme saaneet Ikaalisten Urheilijoille viestijoukkueen. Aamulla jännitti, koska sen verran tärkeästi kilpailusta oli kyse. Kivaa, että molemmat onnistuimme, Pärmäkoski iloitsi Yle Urheilun haastattelussa.

Pajunoja osasi odottaa menestystä.

- Suunnitelma oli se, että yritän tulla vaihtoon aina hyvällä etäisyydellä. Tiesin, että Krista hoitaa loput, koska hän on hyvässä kunnossa, Pajunoja hymyili.

Pärmäkosken tavoitteena on hiihtää pariviesti myös ensi kuun Etelä-Korean olympiakisoissa. Pärmäkoski kokeili Vantaalla, miten keho reagoi pariviestiin, jossa hiihdetään ensin alkuerät ja runsaan parin tunnin palautuksella finaali.

- Kaksi viimeistä rinkiä hiihdettiin finaalissa kovaa. Kroppa palautui hyvin aamupäivän alkueristä. Jo alkuerissä huomasin, että palaudun nopeasti. Tänään oli hyvä päivä. Uskalsin vetää finaalissa kovaa, Pärmäkoski totesi.

Lopputulokset:

1) Ikaalisten Urheilijat 21.10,85
(Maaret Pajunoja, Krista Pärmäkoski)

2) Kainuun Hiitoseura + 4,64
(Anita Korva, Anne Kyllönen)

3) Hämeenlinnan Hiihtoseura + 4,70
(Anni Kainulainen, Laura Mononen)

4) Lempäälän Kisa + 38,70
(Aino-Kaisa Saarinen, Leena Nurmi)

5) Vuokatti Ski Team Kainuu + 1.21,34
6) IF Minken + 1.25,63
7) Siilinjärven Hiihtoseura + 1.27,75
8) Oulun Hiihtoseura + 1.28,91
9) Ski Jyväskylä + 1.36,68
10) Liperin Hiihtoseura + 1.55,82
11) IF Åsarna + 2.11,63
12) Jämin Jänne + 2.11,77

Lue myös:

Ojansivu ja Hakola hiihtivät Jämin Jänteen SM-pariviestin mestariksi

Suosittelemme

Tuoreimmat