Hirvonen tuhlasi voimiaan – "Hiihto oli yllättävän tukkoista"

Val di Fiemmen kilpailusta ei tullut täysosumaa, josta Eero Hirvonen ja päävalmentaja Petter Kukkonen haaveilivat mäkiosuuden jälkeen.

yhdistetty hiihto
Eero Hirvonen
Eero Hirvonen.Tomi Hänninen

Eero Hirvonen hukkasi perjantaina terävimmän iskunsa ennen yhdistetyn maailmancupin kilpailun ratkaisuhetkiä. Hirvonen pääsi Val di Fiemmessä hiihto-osuudelle neljäntenä, ahnehti vetohaluttomassa hiihtoporukassa kärkeä kiinni ja kangistui viime kilometrien kirikamppailussa kahdeksanneksi.

- Hiihto oli kilpailutauon jälkeen yllättävän tukkoista. Viimeinen vaihde puuttui, Hirvonen harmitteli maalissa.

- Möhlin vielä, kun lähdin hiihtämään kärkeä kiinni. Vedin joukkoa liian pitkään ja se verotti voimat viimeisiltä kilometreiltä.

Kilpailusta ei tullut täysosumaa, josta Hirvonen ja päävalmentaja Petter Kukkonen haaveilivat mäkiosuuden jälkeen. Hirvonen ei kuitenkaan ollut huolissaan sulateltuaan kilpailua verryttelylenkillä.

- En usko, että kunnossa on mitään vikaa. Tunsin hiihdossa, että nyt vain ei ollut paras päivä. Hengitys on silloin tukkoista ja tuntuu kuin olisi rajoitin päällä, Hirvonen kertoi.

Herola hiihti vihaisesti

Suomen joukkueen toinen ilonaihe oli Ilkka Herolan raivokas nousu mäkiosuuden 32. sijalta 12:nneksi. Hän oli hiihdossa koko joukon toiseksi nopein.

- Mahtava nousu hiihdossa, mutta epäonnistuminen mäessä oli harmi, Kukkonen totesi.

- Hän oli joulutauolla todella hyvässä hyppykunnossa ja eilen harjoituskierroksella kolmas, mutta kilpailussa ajatuksiin tuli pieni mörkö ja sen seurauksena pieni virhe.

Herola ei saanut kuntonsa mukaista tulosta, mutta Kukkonen odottaa pian parempaa.

- Ilkka on ollut hyppyharjoituksissa teknisesti ehkä parempi kuin koskaan. Hän pystyy kyllä koviin tuloksiin.

Arttu Mäkiaho nousi hiihdossa 24. sijalta 13:nneksi. Hannu Manninen oli mäessä 45:s ja maalissa 36:s. Leevi Mutru kiristi hiihdossa yhdeksän pykälää sijalle 39.

Norjan Jörgen Graabak voitti Val di Fiemmen kilpailun ennen saksalaista maailmanmestaria Johannes Rydzekiä ja Itävallan Lukas Klapferia. Cupia johtava Norjan Jan Schmid oli neljäs.

Lauantaina Val di Fiemmessä kilpaillaan parisprintti.

Lue myös:

Hirvonen putosi kahdeksanneksi hiihto-osuudella – Graabak vakuuttavaan voittoon

Norjalaiset kolmoisjohdossa – Hirvonen hyökkää ladulle loistoasemista

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat