Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Saalbach-Hinterglemm, miesten suurpujottelu
  • Alppihiihdon MC: Saalbach-Hinterglemm
  • Saalbach-Hinterglemm, miesten suurpujottelu
  • Alppihiihdon MC: Saalbach-Hinterglemm

Jauhojärvi ihmetteli miesten nukahdusta – Pärmäkoski "omassa ulottumattomuudessa"

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi oli tyytyväinen Ristomatti Hakolan ja Krista Pärmäkosken ylivoimaisiin esityksiin Vantaan SM-hiihtojen pariviestissä.

hiihto
Ristomatti Hakola
Ristomatti HakolaLehtikuva

Vantaan SM-hiihtojen avauspäivänä nähtiin vapaan hiihtotavan pariviestissä isoja eroja joukkueiden ja hiihtäjien välillä. Se oli juuri sitä, mitä Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi halusikin nähdä.

– Silmiin pistäviä merkkejä oli miehissä Ristomatti Hakolan vauhti, hän oli omalla tasollaan. Naisissa Krista Pärmäkoski oli omassa ulottumattomuudessaan. Se lupaa vain hyvää, Jauhojärvi sanoi.

– Tämän päivän naisten kisasta jäi päälimmäisenä mieleen Kristan ylivoima ja jollakin tavalla Aikun (Aino-Kaisa Saarinen) ylimielisyys. Hän hiihti omalla ensimmäisella osuudelleen tautisen kovaa ja sen jälkeen jäi viimeisellä osuudella (toiseksi sijoittuneen Kainuun Hiihtoseuran) Anita Korvaan useita sekunteja. Anita hiihti fiksusti kakkososuuden peesissä ja lähti kolmannella osuudella karkuun.

Saarisen ja Leena Nurmen edustama Lempäälän Kisa jäi pariviestissä neljänneksi.

Miesten nukahdus muutti kilpailun luonnetta

Miesten kisassa Jauhojärveä, kokenutta pariviestikisaajaa, hämmensi etenkin se, miten toisella osuudella muut päästivät Kouvolan hiihtoseuran Kari Variksen karkuun. Varis pääsi vaihtoon yli seitsemän sekunnin erolla muihin. Se oli Jauhojärven mukaan selkeä nukahdus.

– Sprintterit joutuivat omalla toisella osuudellaan alkaa jo hiihtää tosissaan. Kisan loppuluonne olisi voinut olla erilainen ilman tuota, Jauhojärvi sanoi.

– Esimerkiksi Martti Jylhä joutui nyt omalla toisella osuudellaan vetämään melkein koko osuuden, jotta ero saatiin kiinni. Eikä joukkuekaveri Juho Mikkonen pystynyt tarjoilemaan hänelle kunnon tilannetta ankkuriosuudelle. Hän ei päässyt ankkuriosuudelle Jämin Jänteen peesissä , vaan joutui ajamaan siinäkin kiinni. Se taas söi hänen loppukiriään.

Vuokatti Ski Team Kainuun Jylhä hävisi loppukirikamppailun Vantaan Hiihtoseuran Anssi Pentsiselle. Vantaalaiset saivat hopeaa ja kainuulaiset pronssia. Voiton vei ylivoimaisesti Jämin Jänne.

Kyllösen tilanne kaukana hyvästä

Naisten kisan kolmanneksi tulleen Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen teki Jauhojärven mielestä ok-hiihdon ja pääsi melkein hyvän reunamille. Se ei kuitenkaan ollut vielä missään nimessä sitä, mihin Mononen pystyy parhaimmillaan.

Ikaalisten Urheilijoiden Maaret Pajunojalta Jauhojärvi odotti vähän enemmän, mutta tuore Suomen mestari teki hänen mielestään kuitenkin maksimaallisen suorituksen. Pärmäkoski pystyi huippukuntoisena paikkaamaan hyvin Pajunojan putoamisia.

Pärmäkoski hiihtikin Pajunojan kanssa ylivoimaiseen mestaruuteen ja osoitti kirikykyään etenkin ankkuriosuudella. Hän hiihti liki yhdeksän sekuntia karussa olleen Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllösen kiinni, meni hetkessä ohi ja oli maalissa melkein viisi sekuntia ennen Kyllöstä. Kyllösen kausi on ollut varsin tahmainen. Hän jätti Tour de Skin kesken ja palasi kotimaahan lähinnä lepäämään.

– Vaikka Kyllösen Annelta tulee koko ajan signaalia, että ei olla kaukana kärjestä ja tilanne on ok, niin se on kaukana siitä. Hän sai vetää ensimmäisen osuutensa kävelyvauhtia, Jauhojärvi muistutti.

Lue myös:

Pärmäkoski ankkuroi kultaan - Ikaalisten Urheilijat pariviestin mestariksi

Ojansivu ja Hakola hiihtivät Jämin Jänteen SM-pariviestin mestariksi

Pärmäkoski sai vahvistuksen SM-laduilta: Kroppa toimii pariviestissä

Kyllönen haluaa pitää itseään ahtaalla

Suosittelemme

Tuoreimmat