Koe uusi yle.fi

Suora

  • Pararatsastus
  • Esteratsastus
  • Ratsastuksen MM: Pararatsastuksen 4. päivä
  • CS GO: Major: Lontoo, Pelipäivä 2
  • Jääkiekkokierros, jalkapalloa ja Lentopallon MM: Hollanti - Suomi
  • Ratsastuksen MM: Pararatsastuksen 4. päivä
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon MM jatkosarja Italia - Suomi
  • Lentopallon MM: Italia - Suomi

Norja vei olympiakenraalin, vaikkei sihti ollut vielä parhaimmillaan – ”Se oli varmasti kauden huonoin pystyammunta”

Miesten viestissä Ruhpoldingissa nähtiin tällä kaudella ensimmäistä kertaa viivalla lähes joka maalta paras mahdollinen nelikko.

ampumahiihto
Ranskan Martin Fourcade, Norjan Thingnes Johannes Bö ja Tarjei Bö.
AOP

Miesten viesti Ruhpoldingissa oli todellinen olympiakenraali, sillä ensimmäistä kertaa tällä kaudella viivalla nähtiin lähes joka maalta paras mahdollinen nelikko. Martin Fourcade oli ensimmäistä kertaa mukana Ranskan joukkueessa, samoin Johannes Bö Norjan joukkueessa.

Norja lähti kärkikolmikossa viimeiselle osuudelle yhdessä Ranskan ja Italian kanssa. Norjan ankkuri Johannes Bö tiesi olevansa jo paperillakin Ranskan ankkuria Antonin Guigonnat’a ja Italian Thierry Chenalia parempi ja pystyikin suunnitelmansa mukaan kasvattamaan eroa kaksikkoon ankkuriosuuden aikana. Vaikka Bö pystypaikalla joutuikin turvautumaan pariin varapatruunaan, pääsi hän silti ensimmäisenä

ampumapenkalta ja toi Norjan olympiakenraalissa voittoon, kuten ennakkoon oli odotettavissakin.

– Se oli varmasti kauden huonoin pystyammunta, Bö tuskaili kisan jälkeen.

Koko Norjan joukkueelle oli tärkeää saada Ruhpoldingissa voitto. Bön mukaan viestivoitoissa on aina oma erityinen tunnetasonsa verrattuna henkilökohtaisiin voittoihin.

– Joukkueen voittaessa tunne on vahvempi, kuin silloin kun voittaa henkilökohtaisen kilpailun. Se parantaa myös koko joukkuehenkeä eri tavalla valmentajia ja huoltojoukkoja myöden, Bö pohdiskeli.

– Viestivoitto antoi todella hyvän tunteen ennen olympiakisoja, sillä tiedämme olevamme sielläkin suosikkeja ja tämä oli viimeinen viesti ennen Koreaa, totesi puolestaan kolmannen osuuden viestinviejä Emil Hegle Svendsen.

Ranskan taktiikkana oli laittaa heidän vahvin lenkkinsä, maailmancupia johtava Martin Fourcade kolmososuudelle. Fourcade pystyikin nostamaan joukkueensa seitsemänneltä sijalta kärkeen ja ankkuri Guigonnat pystyi pitämään Ranskan loppuun asti palkintokorokevauhdissa. Ranska oli maalissa toinen.

– Tarkoituksena oli nyt saada irti minusta paras mahdollinen hyöty tämän päivän viestissä, Fourcade sanoi.

Viestijärjestys eikä edes kokoonpano ole välttämättä olympiakisoissa sama kuin Ruhpoldingissa.

– Tavoitteena on tietysti saada viivalle paras mahdollinen joukkue, joten sitä ei ole vielä lyöty lukkoon. Tämä oli vain kokeilu, nyt kun kisattiin viimeinen viesti ennen olympiakisoja, Fourcade selventää.

Omaan suoritukseensa hän oli tyytyväinen.

– Ei ollut mitään vuoden parasta, mutta riittävää.

Lue myös:

Talviolympialaiset jäivät haaveksi - Suomen miesten ampumahiihtojoukkue pettyi

Norja voitti miesten ampumahiihtoviestin, Suomi 19:s

Suosittelemme

Tuoreimmat