Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Boulderoinnin SM-kisat
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • Urheiluruutu

Savolainen väänsi kultaa Herman Kare -turnauksessa

Vasta 19-vuotias painijajässikkä Arvi Savolainen väänsi 97-kiloisten kultaa kansainvälisessä Herman Kare -turnauksessa lauantaina Kouvolassa.

urheilu
Arvi Savolainen heittää Kreikan Leon Kessidistä / Arkistokuvaa
Arvi Savolainen heittää vastustajaa / ArkistokuvaaAOP

Lahden Ahkeran nuori painimies otti kolme kiistatonta voittoa. Aamupäiväpainissa hän kesytti ensin Liettuan Vilius Laurinaitisin. Sitten Savolaisen voiman sai tuta Viron Kevin Baumann. Finaalissa Savolainen käsitteli Venäjän Aleksandr Badaninia näppärästi. Badanin ei ehtinyt kissaa sanoa, kun Savolainen nosti, heitti ja vyörytti tästä ylivoimaisen 8-0-pistevoiton.

- Liettualaista vastaan olin vähän unessa, mutta muuten painipäiväni meni kyllä mainiosti. Etenkin finaalissa sain itsestäni irti sen mitä piti, Savolainen sanoi.

Viime vuonna alle 20-vuotiaiden EM-kultaa ja MM-pronssia painineella Arvi Savolaisella on edessään ylioppilaskirjoitukset, mutta se ei edelleenkään estä häntä menemästä molskimelskeeseen.

- Nyt tammikuun lopussa lähden kisaamaan ja leireilemään Ukrainaan, Savolainen mainitsi.

Kuosmasta ei vaa'alla nähty

Junioreiden ja nuorten arvokisoista yhteensä viisi arvokisamitalia vienyt Elias Kuosmanen joutui viime hetkillä jäämään pois Kouvolan molskilta. Kuosmasen U23-MM-kisoissa marraskuussa Puolassa kipeytynyt takareisi ei salli hänen vieläkään ryhtyä täysipäiseen taistoon.

Kuosmanen oli ilmoittautunut Savolaisen kanssa niin ikään 97-kiloisiin Herman Kare -kahinaan, mutta vaa´alle hän ei Kouvolassa noussut.

- Kun jalka ei kestä, niin se ei kestä. Menen magneettikuvaukseen, jonka jälkeen tiedän missä ja milloin voin aloittaa kilpailukauteni, Kuosmanen kertoi.

Kuosmanen oli etukäteen vahvasti alleviivattu monen paini-ihmisen papereissa. Hän paini viime vuonna alle 23-vuotiaiden MM- ja EM-hopeaa. Kuosmanen ja Savolainen käyvät kovaa kisaa sarjan 97 kiloa edustuspaikasta, joskin Savolainen sanoi selkeästi päätavoitteensa olevan alle 20-vuotiaiden Italian EM-kisoissa ja Slovakian MM-kisoissa.

Sarja alle 87 kiloa oli Ilmajoen Toni Metsomäen heiniä. Metsomäki napsi aamupäiväpaineissa voiton sekä Viron Eerik Apsista että seuratoveristaan Vili Ropposesta. Loppuottelussa Metsomäki retuutti Venäjän Danila Bogdanovista 8-0-voiton.

Sarjan alle 77 kiloa kultaan ylsi IK:n Matias Lipasti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat