1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tomas Wecksten ylitti 545 ja uhitteli jo EM-rajaa

Seiväshyppääjä Tomas Wecksten oli kolmas ylitettyään 545 Perthissä Australiassa käydyssä kansainvälisessä kilpailussa.

Tomas Wecksten Kuva: Tomi Hänninen

Karhulan Urheilijoiden edustaja teki hyviä yrityksiä korkeudesta 555, joka on elokuisten Berliinin EM-kisojen tulosrajakorkeus.

Perthin kilpailu hypättiin yli 20 plusasteen tuulettomassa säässä. Perthissä harjoitus- ja kilpailuleirillä oleva Wecksten meni 545 ensimmäisellä ja kävi sen jälkeen EM-rajan kimppuun.

- Ensimmäinen yritys 555:stä oli limbo, maastolähtö epäonnistui, mutta sen jälkeen tein kaksi hyvää yritystä. Toisella yrityksellä tipuin vähän riman päälle ja kolmannessa oli sen verran paljon buustia, että se meni vähän läpi.

Kilpailun voitti Kurtis Marschall. Viime kesän MM-kisoissa seitsemänneksi sijoittunut australialainen ylitti Perthissä 578. 

Nikkanen ja Holttinen seiväshypyn talvikarnevaalien voittajat

Someron Esan Minna Nikkanen ja Tommi Holttinen korjasivat voitot seiväshypyn talvikarnevaaleilla Pajulahti-hallissa Lahden Nastolassa. Nikkaselle voittoon riitti neljän metrin ylitys. Holttinen hyppäsi 520.

Nikkanen on muuttanut vauhdinjuoksun lopun asentoa pystymmäksi. Seipään kuoppaan vienti uudesta juoksuasennosta vaatii vielä hiomista. Se näkyi Pajulahti-hallin hypyissä.

- Minun täytyy vain löytää tapa, jolla vien seipään kuoppaan, nyt kun se ei toimi juoksun lopussa vähän niin kuin painovoimalla kuten aiemmin, koska yläkropan asento on pystympi, Nikkanen sanoo.

Nikkanen teki kolme kelpo yritystä korkeudesta 420, muttei onnistunut.

Lähde: SUL:n tiedote