Suora

 • Urheilukierros
 • Horse Show 2018, esteratsastuksen maailmancup
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Painin MM, vapaapainifinaaleita
 • Urheiluruutu
 • Taitoluistelun GP Yhdysvallat: jäätanssin vapaaohjelma
 • Baskimaa, Espanja
 • Urheiluruutu
 • Painin MM vapaapainifinaaleita
 • Taitoluistelun GP Yhdysvallat: Jäätanssin vapaaohjelma
 • Taitoluistelun GP Yhdysvallat: naisten vapaaohjelma

Olipahan trilleri! Aino-Kaisa Saarinen voitti loppusuoralla neljän naisen taiston Suomen mestaruudesta

Aino-Kaisa Saarinen otti kahdeksannen henkilökohtaisen Suomen mestaruutensa jännitysnäytelmän jälkeen naisten yhdistelmäkisassa Vantaalla.

hiihto
Aino-Kaisa Saarinen
Aino-Kaisa SaarinenLehtikuva

Lempäälän Kisaa edustava Aino-Kaisa Saarinen otti naisten yhdistelmäkisan Suomen mestaruuden tiukasti Vantaalla. Saarinen päihitti neljän naisen loppukirikamppailussa kisan viimeisellä suoralla Riitta-Liisa Roposen, Johanna Matintalon ja Anne Kyllösen.

Matintalo otti SM-hopeaa 0,3 sekunnin erolla. Eilen vapaan kisassa Suomen mestaruutta juhlinut Riitta-Liisa Roponen vei pronssin ennen neljänneksi jäänyttä Anne Kyllöstä.

Roponen jäi voittajasta 0,5 sekuntia ja Kyllönen 0,8 sekuntia, joten kärkinelikko mahtui sekunnin sisään.

Yhdistelmäkisassa hiihdettiin ensiksi 6,6 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla ja sitten 6,6 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

Perinteisen osuuden toisella kierroksella Saarinen, Kyllönen ja Matintalo erottautuivat. Kisan Puolivälissä Roponen oli 14,7 sekuntia perässä. Roponen sai kuitenkin porukan kiinni vapaan osuudella. Lopussa jokainen hiihtäjä sitten kyttäili loppuratkaisua odotellen.

– En osannut odottaa kyllä tätä Suomen mestaruutta. Olen ollut muutaman päivän sekaisin. Suoraan sanottuna olen yllättynyt, Saarinen hymyili kisan jälkeen Yle Urheilulle.

Saarisella oli epäonninen valmistautuminen SM-kisoihin, kun hän kolaroi kahdesti torstaina autollaan. Toisella kerralla oli myös tytär mukana, kun Saarinen haki lapsensa päiväkodista.

– Se johtui enemmänkin siitä, että kokonaiskuormitus kasvaa, niin epätarkkuus kasvaa. Sitten sattuu kaikenlaista. Minulla ja tyttärellä oli silloin tosi huono päivä. Tytärelläkin oli naama ruvella. Hän oli mennyt pulkalla metsään, Saarinen kertoi.

Perjantaina Saarinen oli neljäs pariviestissä. Lauantain 10 kilometrin vapaan hiihtokisaan hän ei osallistunut.

– Torstai oli aallonpohja. Perjantaina oli puolikuollutta. Seuraavana yönä nukuin yli 12 tuntia. Tämä oli hvyä merkki siitä, että lihaksisto alkaa toimia, Saarinen kertoi.

Aino-Kaisa Saarinen
Aino-Kaisa Saarinen halasi Amanda-tytärtä Suomen mestaruuden jälkeen keväällä 2017.Lehtikuva

Toiseksi tulleen Johanna Matintalon tarkoitus oli pitää perinteisen osuudella vauhtia. Toisella kierroksella Roponen putosikin matkasta.

– Olin vapaalla ehkä ennakkoon heikoin. Yritin vain pysyä mukana. Kun tultiin loppsuoralle, niin tajusin, että en ole näin pitkälle edes miettinyt. Tein sitten hätäratkaisun ja olin Aino-Kaisan kanssa samalla ladulla. Mutta olen yllättynyt, että pystyin päihittämään Riitta-Liisan ja Annen, Matintalo totesi.

Lauantaina 14. henkilökohtaista Suomen mestaruutta juhlinut Riitta-Liisa Roponen oli liloinen sunnuntain pronssimitalistaan, vaikka kaksi hiihtäjää ehtikin edelle.

– Olen tosi tyytyväinen. Työpätkät meni hienosti vapaalla, Roponen mietti.

Roponen harmitteli kuitenkin tuhrauttua aikaa puolivälissä.

– Suksienvaihdossa jäi aika paljon parannettavaa. Tämä on todella hidas side. Siihen joutuu käyttää aikaa, jos tätä matkaa kisaa enempi. Yleensä suksienvaihto on kuitenkin ollut vahvuus. Olen ollut arvokisoissa kolmen parhaan joukossa vaihtoajoissa, Roponen pohti.

NAISTEN 6,6 km (p) + 6,6 km (v)

1. Aino-Kaisa Saarinen 36.12,9

2. Johanna Matintalo + 0,3

3. Riitta-Liisa Roponen + 0,5

4. Anne Kyllönen + 0,8

5. Anita Korva + 53,4

6. Leena Nurmi + 1.24,8

7. Heini Hokkanen + 1.25,3

8. Vilma Nissinen + 1.25,3

9. Marjaana Pitkänen + 1.33,1

10. Anni Kainulainen + 1.38,1

11. Anna-Kaisa Saari + 1.53,1

12. Rebecca Immonen + 2.00,8

13. Hennariikka Rahkola + 2.05,4

14. Anni Alakoski + 2.13,1

15. Petra Torvinen + 2.13,8

Lue myös:

"Aikku" Saarisen vaikeudet opettivat Jylhää ja näihin opetuksiin hän luottaa nyt Kyllösen kohdalla – "Oikeita asioita tekemällä kaikki on mahdollista"

Suosittelemme

Tuoreimmat