Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Urheilukansanradio: Kuusi mitalia yksissä olympialaisissa – Ville Ritolan olisi pitänyt olla 100 parhaan listalla kakkonen

Vuoden lopussa julkaistu sadan parhaan suomalaisurheilijan lista herättää yhä tunteita. Keskiviikkona kuultavassa kahdeksannessa Urheilukansanradiossa Ville Ritolaa ehdotetaan kakkossijalle.

yleisurheilu
Ville Ritola, Paavo Nurmi ja Ruotsin Edvin Wide.
Aikansa juoksulegendoja: Suomen Ville Ritola ja Paavo Nurmi sekä Ruotsia edustanut, mutta Suomessa syntynyt Edvin Wide.AOP

Jouni Saari Littoisista kummastelee sitä, miksi Ville Ritola jätettiin Yle Urheilun koostamalla sadan parhaan suomalaisurheilijan listalla sijalle 20.

- Kysymys on henkilöstä, joka on tuonut eniten mitaleja yksistä olympialaisista yleisurheilijana.

Ritola saavutti Pariisista 1924 yhteensä kuusi palkintosijaa. Neljä kultaa ja kaksi hopeaa. Myös yksittäisten kisojen olympiavoittotilastosta Ritola löytyy yleisurheilijana korkealla.

- Ritola on myös jaetulla kakkossijalla maailman yleisurheilijoista saavutettuaan neljä kultaa samoista Pariisin kisoista, joista Nurmi saavutti viisi kultaa, Saari taustoittaa.

Saari olisi hinannut kaikkien aikojen suomalaisurheilijoiden listalla 18 porrasta ylöspäin

- Noilla saavutuksilla olisin laittanut Ritolan kakkossijalle, Saari toteaa.

Pelataanko peli tulevaisuudessa laboratoriossa?

Daniel Telén heittää vakavan keskustelunaiheen keskiviikkona Yle Puheen illassa.

- Pitäisi keskustella siitä, kuinka geenitekniikka, geneettisen muokkaamisen lisääntyminen ja tutkijoiden koko ajan eteenpäin menevä ymmärrys siitä tulee muuttamaan urheilua.

Telén ennustaa mullistuksia tulevaisuuteen.

- Pian voidaan olla siinä pisteessä, että jokainen meistä voi oman geneettisen supermarketin hyllyltä valita sellaisia geneettisia ominaisuuksia, jotka haluaa itselleen tai läheisilleen antaa.

Urheiluunkin kehitys saattaa mynämäkeläisen mukaan jättää jälkensä.

- Yksilöurheilussa mietin sitten sitä, millä lailla se jaksaa ihmisiä sitten kiinnostaa, kun laboratoriossa on peli aika pitkälti pelattu, aprikoi Telén.

Miten liikkuvat maahanmuuttajat?

Merja Pentikäinen Vantaalta kaipaa moniarvoista ja tasapainoista urheilun uutisointia ja nostaa esiin myös yhden tuoreen näkökulman.

- Itseäni kiinnostaisi myös nähdä, miten liikkuvat Suomeen tulleet maahanmuuttajat. En oikeastaan näe sellaista kuin satunnaisesti, kun nuoret miehet ovat päässeet jalkapallon edustusjoukkueisiin.

Pentikäinen kaipaa juttuja terävällä näkökulmalla liittyen uusiin suomalaisiin.

- Onko heillä joitain erityisiä haasteita päästä urheileviin piireihin Suomessa?

_Kahdeksas Urheilukansanradio kuullaan Yle Puheessa keskiviikkona 17.1.2018 klo 18.02 ja uusintana 21.1.2018 klo 17.15 _

Lue lisää:

Kaikkien aikojen 100 parhaan suomalaisurheilijan listaus herätti kiivasta keskustelua – ”Missä on Saku Koivu? Ilman häntä käytäisiin talvisotaa vieläkin”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat