Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kimmo Lehtosen kolmas Ballmaster -ykköstila jäi haaveeksi, voitto meni taas naiskeilaajalle

Keilailun vuosittaisessa suurturnauksessa naisvoittajien sarja sai jatkoa, kun Malesian Jane Sin Li kaatoi Ballmaster Openin finaalissa kotikatsomon suosikin Kimmo Lehtosen pistein 277-175.

urheilu
Kimmo Lehtonen
Kimmo LehtonenSuomen Keilailuliitto

Televisioidussa loppuhuipennuksessa keilattiin ensin kaksi välierää ja niiden voittajat kohtasivat loppuottelussa.

Ensin pelasivat Malesian Jane Sin Li ja Yhdysvaltain Bill O’Neill. Heidän kisansa oli laadukas ja tasainen. Ratkaisu tuli oikeastaan jo ensimmäisessä ruudussa, jossa O’Neill epäonnistui paikkoheitossaan. Molemmat keilaajat tekivät loppuun pitkät kaatojonot, mutta Sin Lin johto piti loppuun saakka. Lopputulos oli malesialaisen hyväksi 247-238.

Toisessa välierässä kohtasivat vasurit Singaporen Cherie Tan, viimevuotisen voittajan Daphne Tanin sisko, ja kotitähti Kimmo Lehtonen. Tämä ottelu ei kauaa vanhentunut, kun Lehtonen latoi kaatoa kaadon perään. Tan ei puolestaan saanut kahta kaatoa peräkkäin ennen kuin kymmenennessä ruudussa. Kimmon jono katkesi yhdeksänteen ja tuloksin 268 – 211 Lehtonen lähti tavoittelemaan uransa kolmatta Ballmaster-voittoa.

Kimmo Lehtosen kolmas voitto jäi lopulta ottamatta. Hän vaihtoi palloa välierän jälkeen, eikä oikein saanut sitä kulkemaan toivomallaan tavalla. Sin Li aloitti paikolla, sitten tuli tripla, johon Lehtonen vastasi ensin klipillä ja sitten reiällä - kaksi tyhjää ruutua. Homma oli suunnilleen ratkennut. Kymppikeilan paikon jälkeen Jane paukutti kaatoja sarjan loppuun saakka ja otti toisen peräkkäisen naisvoiton Ballmaster Openissa pistein 277-175.

Maaliskuussa 50 vuotta täyttävän Lehtosen tuloskunto riittää edelleen vertailussa nuorempien kanssa.

- Harmittaa, kun jäin loppuottelussa altavastaajaksi. Semifinaali meni hienosti, mutta pelaaminen oli muuten raskasta. Pääsin koko ajan niukasti mukaan seuraavaan vaiheeseen, joten sikäli toiseen sijaan voi olla tyytyväinen, Lehtonen kertoi STT:lle.

Jane Sin Li oli onnensa kukkuloilla. - En todellakaan aamulla uskonut voittavani. En edes uskonut kenenkään oikeakätisen voittavan. Luulin vasurien putsaavan kaiken, pohti malesialainen voittaja.

Lähde: Ballmaster Openin tiedote - STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat