1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

SM-liigassa halvaantunut hyökkääjä palaa Poriin 20 vuoden jälkeen – ”Jälleennäkeminen tulee olemaan tunteikas”

Jaroslav Otevrel on kutsuttu kunniavieraaksi Porin Ässien otteluun.

Ässien seuraikoni Veli-Pekka Ketola kertoo, että Porissa ei ole unohdettu halvaantunutta Jaroslav Otevrelia. Kuva: Tomi Hänninen

Helmikuun 11. päivä vuonna 1996 SM-liigassa tapahtui traaginen onnettomuus, kun Porin Ässien hyökkääjä Jaroslav Otevrel halvaantui. Otevrelin ura jääkiekkoilijana päättyi Ässien ja Jyp HT:n (nykyisin JYP) välisessä ottelussa. Tshekkihyökkääjä törmäsi kohtalokkaasti Vitali Karamnovin kanssa. Otevrelin kaularanka vioittui ja hän halvaantui kaulasta alaspäin.

Porilaisseura ei ole unohtanut Otevrelia, joka saapuu kunniavieraaksi 9. helmikuuta pelattavaan Ässät–TPS -otteluun.

- Olin Ässien kapteeni ja kentällä, kun Otevrel loukkaantui. On edelleen vaikea saattaa sanoiksi siihen liittyviä tunteita ja ajatuksia. Hänen jälleennäkemisensä tulee olemaan odotettu ja tunteikas, kertoi Ässien nettisivuilla seuran nykyinen urheilujohtaja Jari Korpisalo.

Myös Otevrel odottaa tunteikkaana paluuta Poriin. Hän on edellisen kerran vieraillut kaupungissa vuonna 1998.

- Minulle kuuluu tällä hetkellä hyvää. Elämä etenee rauhallisesti. Odotan suurella innolla, että näen Isomäen pitkästä aikaa. Paluu Poriin ja Isomäkeen tulee olemaan todella tunteellista, Otevrel kertoi.

Ässien seuraikoni Veli-Pekka Ketola toimi Otevrelin loukkaantumisen aikaan joukkueen päävalmentajana ja toimitusjohtajana. Ketola kertoi, että Otevrel on yhä osa Ässien perhettä.

- Jaro on osa perhettä ja emme voi emmekä halua unohtaa häntä. On hienoa, että hän tulee katsomaan meitä, Ketola kertoi.

Otevrel pelasi Ässissä vuosina 1994 – 1996 pudotuspelit mukaan lukien yhteensä 100 ottelua tehoin 24+48 =72. Tshekkihyökkääjä oli Ässien mukana voittamassa SM-pronssia keväällä 1995. Otevrel asuu nykyisin kotikaupungissaan Zlinissä.