Taistelupari: Ampumahiihdon arvokisamenestyjät Dahlmeier ja Domratsheva vastakkain

Naisten ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailua voi seurata TV2:lta ja Yle Areenasta torstaina kello 15.05.

Laura Dahlmeier Kuva: AOP

Ampumahiihdon maailmancupissa alkaa viimeinen rypistys ennen olympiakisoihin valmistavaa taukoa. Anterselvan tapahtuma alkaa Italiassa naisten pikakilpailulla. Yle Urheilun asiantuntija Paavo Puurunen nappasi taistelupariksi saksalaisen Laura Dahlmeierin ja valko-venäläisen Darja Domratshevan.

Molemmat ovat jättäneet kisoja maailmancupissa tällä kaudella väliin. Viisi MM-kultaa vuosi sitten rohmunnut Dahlmeier sairastelujen takia, Sotshin kolminkertainen olympiavoittaja Domratsheva on puolestaan välillä keskittynyt harjoitteluun kilpailujen kustannuksella. Dahlmeier on maailmancupissa kuudentena, Domratsheva sijalla 13.

**Korkealle sopeutuminen **
_Dahlmeier - Domratsheva 50-50 _

Anterselvassa kilpaillaan 1600 metrin korkeudella. Saksassa molemmilla oli yhtä paljon kisoja, joten kummatkin ovat saaneet saman verran aikaa palautumisaikaa. Molemmat sopeutuvat yleensä helposti korkealle.

**Huolto
**_Dahlmeier - Domratsheva 60-40 _

Anterselvassa kilpaillaan monesti huollolle niin sanotuissa helpoissa olosuhteissa. Tällä kertaa sääennustukset povaavat kisaviikolle kuitenkin lumisateita ja kovia yöpakkasia. Huolto on suuri osa suoritusta. Saksalaisilla on ns. paikallinen tuntemus ja iso huoltotiimi. Heillä on varmasti enemmän tietotaitoa ja mahdollisuus laajempaan testaamiseen suuremman huoltoryhmän ansiosta.

Arvokisat lähestyy
Dahlmeier - Domratsheva 55-45

Molemmat ovat olleet vähän pimennossa alkukauden, vaikka toki ovat ottaneetkin hyviä sijoituksia. Tulokset eivät kuitenkaan ole olleet tasaisesti totutulla tasolla. Ruhpoldingin perusteella voi sanoa, että kun kauden pääkisat lähestyvät, niin molemmat alkavat heräilemään. Dahlmeier on aavistuksen valmiimpi tällä hetkellä. Ampumapenkalla oli havaittavissa tuttua Lauraa. Domratshevalla tulee niin sanottuja helppoja virheitä.

Yhteenveto
Dahlmeier – Domratsheva 55-45