Iso kala jäi Bayern Münchenin haaviin – muut suurseurat jäivät nuolemaan näppejään

Leon Goretzka siirtyy Bayern Müncheniin vapaana agenttina.

Leon Goretzka juhlii maalia Saksan paidassa. Kuva: AOP

Perjantaina vahvistui, että keskikenttämies Leon Goretzka pelaa ensi kaudella Saksan jalkapallon Bundesliigan Bayern Münchenissä. Goretzka siirtyy tämän kauden jälkeen ilman siirtokorvausta Schalkesta Bayern Müncheniin.

Bayern Münchenin ei tarvitse maksaa siirtokorvausta, koska 22-vuotiaan Goretzkan sopimus Schalken kanssa umpeutuu tämän kauden jälkeen.  

Schalke olisi halunnut, että Goretzkan ura olisi jatkunut gelsenkircheniläisseurassa, mutta pelaaja valitsi Bayern Münchenin.

- Teimme kaiken mahdollisen, jotta Goretzka olisi jäänyt, mutta se ei riittänyt Schalken urheilujohtaja Christian Heidel selvitti.

Bayern Münchenin lisäksi 22-vuotiaan pelaajan perässä olivat myös Real Madrid, Barcelona, Juventus ja Liverpool.

- Olemme erittäin onnellisia, että Goretzka valitsi Bayern Münchenin. Hän on Saksan maajoukkuepelaaja, jolla on paljon potentiaalia. Tämä varmistaa sen, että hän jää Bundesliigaan, Bayernin puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge totesi.

Goretzkasta debytoi Saksan maajoukkueessa vuonna 2014 ja hänen odotetaan kuuluvan Saksan miehistöön ensi kesän Venäjän MM-kisoissa. Schalken riveissä Goretzka on pelannut 130 ottelua, joissa hän on tehnyt 19 maalia ja syöttänyt 13.

Lue myös: