1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Törn ja Partanen sambasivat EM-kisojen vapaatanssiin

Jäätanssipari Cecilia Törn ja Jussiville Partanen sijoittui EM-kisojen lyhyttanssissa 16:nneksi ja selvitti tiensä lauantain vapaatanssiin.

Urheilu
Cecilia Törn ja Jussiville Partanen luistelevat jäätanssin vapaaohjelmassa taitoluistelun SM-kilpailuissa Vantaalla.
Lehtikuva

Suomalaisilla oli huono arpaonni ja he esiintyivät heti kovatasoisen kilpailun ensimmäisessä ryhmässä. Pari esitti yhden kauden parhaista lyhyttansseistaan ja tuomaristo palkitsi parin mukiinmenevillä pisteillä. Pisteet 57.73 toivat lyhyttanssissa sijan 16 ja paikan vapaatanssiin. Vapaatanssiin pääsee 20 parasta paria.

- Tosi hyvin meni. Tunnelmaltaan paras suorituksemme tähän mennessä, Törn hehkutti.

- Pisteissä jäi vielä parannettavaa, vaikka EM-kisoissa tämä olikin pisteiden valossa paras suorituksemme. Hyvä fiilis, Partanen jatkoi.

Lyhyttanssin lattarirytmit tuottivat vielä kauden alussa vaikeuksia suomalaisille, mutta EM-jäällä meno oli rentoa, vauhdikasta ja ilmeikästä.

- Tällä kaudella on menty eteenpäin suoritusvarmuudessa. Harjoituksissa on tehty monta hyvää suoritusta putkeen ja se näkyy nyt kisoissa. Sitä kautta on tullut varmuutta esiintymiseen, pari analysoi.

Törn ja Partanen ovat kolmatta kertaa mukana EM-kisoissa. Paras sijoitus on 15. sija kahden vuoden takaa. Pari tavoitteli aiemmin kaudella tosissaan paikkaa Korean olympiakisoihin, mutta se jäi vielä unelmaksi.

- Se on motivoinut treenaamaan yhä kovempaa. Muitakin kisoja on tulossa ja niihin keskitytään täysillä. Meillä on vuosia edessä urheilijoina. Jäätanssiuralla olemme vasta alussa, Partanen kertoi.

Vapaatanssissa suomalaiskaksikko vaihtaa lattarirytmit täysin toisenlaiseen tunnelmaan. Tavoite on paikka 15 parhaan joukossa. Suomalaiset kisaavat vapaatanssissa lauantaina klo 13.10.

Kisaa johtaa lyhyttanssin jälkeen kolminkertainen Euroopan mestari ja kaksinkertainen maailmanmestaripari Ranskan Gabriella Papadakis - Guillaume Cizeron pistein 81,29.

*Lähetys taitoluistelun EM-kisojen vapaatanssista alkaa Yle Areenassa lauantaina kello 12.35. *