Suora

 • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
 • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
 • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
 • SM-liigan 3. finaali: Kärpät - HPK
 • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
 • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
 • Urheiluruutu
 • Koostejakso - kauden parhaat palat
 • Jalkapallon Italian cupin välierän Atalanta - Fiorentina 2. osaottelu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Argentiina, ennakko
 • Suomi vai Venäjä? Sergei Eremenkon vaikea valinta

Herola hehkutti työvoittoaan – palkintokorokepaikka oli pitkän tuskan takana: ”Tuntuu mahtavalta”

Ilkka Herola otti lauantaina Ranskassa ensimmäisen palkintokorokepaikan yhdistetyn maailmancupissa sitten joulukuun 2015. Yli kahden matka takaisin terävimmälle huipulle on sisältänyt paljon vaikeita hetkiäkin.

hiihtolajit
Ilkka Herola
Ilkka HerolaTomi Hänninen

Ilkka Herola oli luonnollisesti riemuissaan Ranskan Chaux-Neuven maailmancupin normaalimatkan kolmossijan jälkeen. Palkintokorokepaikka oli 22-vuotiaalle Herolalle uran toinen. Aikaa ensimmäisestä oli kulunut pitkään, sillä ensimmäinen tuli vuoden 2015 joulukuussa Lillehammerissa.

– Tuntuu kyllä mahtavalta. Tämä oli työn ja tuskan takana. Kun miettii kahden vuoden taakse, niin on ollut aika vaikeita hetkiä. Ei ole ollut paljoa onnistumisia sattunut. On nähty hyviä ja tasaisia suorituksia, mutta kohokohdat ovat puuttuneet täysin, Herola kommentoi.

Yhdeksäntenä 10 kilometrin hiihtolenkille lähtenyt Herola kamppaili kisan loppuhetkillä tiukasti kolmossijasta Itävallan Lukas Klapferia vastaan. Herola kukisti Klapferin lopulta vain 0,3 sekunnin erolla.

– Se oli työvoitto. Hän tuli aika vapaamatkustajana koko kisan perässä. Olisi harmi ollut, jos hän olisi tullut lopussa ohi, Herola muistutti.

Herola pääsi loppusuoralle ensimmäisenä ja pääsi ajolinjavalinnallaan estämään Klapferin kiriyrityksen.

– Tänään oli myös aika raskas keli. Kaverilla varmaan kyllä painoikin aika paljon. Siinä mielessä kunnolla ja kestävyydellä oli enemmän merkitystä kuin kiriherkkyydellä. Se oli tietysti minulle etu.

Erityisesti kolmossija oli myös kova revanssi verrattuna viime viikonlopun Italian Val di Fiemmen maailmancup-kisoihin. Herola jäi ensiksi Eero Hirvosen kanssa niukasti ulos palkintokorokkeelta parisprintissä. Sunnuntaina hänet diskattiin sääntöjen vastaisen hyppyasun takia.

Hyppypukuun oli jäänyt liikaa tilaa, kun Herola ehti laihtua kisaviikonlopun aikana kaksi kiloa.

Voitolla Herola nousi nyt myös kymmenenneksi maailmancupin kokonaiskisassa.

– Alkukausi on ollut vähän puolivillaista tekemistä. Mäessä on ollut hyviä suorituksia, mutta ei ole oikein kisaan sattunut. Tänään sai hyppäämiseen otteenkin, Herola mietti.

Kolmossija oli varmasti myös mukava osoitus kunnosta, kun kauden pääkisaan olympialaisiin on aikaa kolmisen viikkoa. Herola kuitenkin kaipaa vielä lauantain kaltaisia hyviä kisasuorituksia lisää.

– Se on ollut isoin kompastuskivi tähän mennessä, Herola korostaa.

– Luotan siihen, että hiihtäminen kehittyy. kisojen kautta Siihen on pohjat kunnossa. Siihen voi luottaa. Se varmasti paranee loppua kohti. Hyppäämisen kanssa täytyy pitää freesi ote ja positiivinen mieli niin kuin tähänkin asti.

Lue lisää:

Ilkka Herolalta huima nousu – palkintokorokkeelle hurjassa trillerissä yli kahden vuoden tauon jälkeen

Hyppypuku ei pettänyt – Herola diskattiin kaventuneen vatsan takia: "Pitää koittaa lihottaa takaisin"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat