1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Alamäkiluistelun MM-avauksen finaalissa draamaa ja rytinää – paras suomalainen oli viides

Alamäkiluistelun MM-sarjan kauden ensimmäisen osakilpailun finaalista ei puuttunut draamaa. Suomalaisia ei siinä kuitenkaan nähty.

Urheilujuttuja: Alamäkiluistelun MM-avauksen finaalissa draamaa
Urheilujuttuja: Alamäkiluistelun MM-avauksen finaalissa draamaa

Alamäkiluistelun MM-sarjan ensimmäisen osakilpailun finaalin voittoon luisteli dramaattisten vaiheiden jälkeen itävaltalainen Marco Dallago.

Dallago painoi voittoon muiden kompuroidessa. Cameron Naasz oli selvässä johdossa ennen viimeistä hyppyriä..  Hän sai jo asetella kyynärpääsuojia rauhassa paikalleen ennen hyppyä, mutta kaatui lopulta sen. Takaa tulleillakaan ei käynyt yhtään sen paremmin. Scott Croxall törmäsi viimeisessä mutkassa rajusti seinään ja näytti loukkaavan kättään.

Finaalissa ei nähty tällä kertaa suomalaisia. Paras oli viidenneksi sijoittunut Paavo Klintrup.

– Todella hyvä fiilis, pitkästä aikaa näin koville sijoituksille antaa todella hyvän buustin itseluottamukselle. Vähän jäin semifinaalissa startissa ja kun oli mestarit vastassa niin en sitten lopussa päässyt ohi. Mulla oli tosi hyvä fiilis koko päivän ja oli mukava kisata. Ensimmäisessä erässä suoraan sanottuna jännitti, mutta sitten jännitys laukesi ja oli oli hieno fiilis luistella," Klintrup tunnelmoi tiedotteessa.

Lue lisää:

Suomalaisjuniori ylivoimainen alamäkiluistelun MM-sarjan avauksessa – ”Todella hyvä fiilis”