Yle Urheilun kiekkoasiantuntijat yksimielisiä ainakin yhdestä olympiavalinnasta: "Julius Junttila SM-liigasta itseoikeutetusti Leijoniin"

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki julkistaa maanantaina jääkiekkomaajoukkueen kokoonpanon Etelä-Koren olympiakisoihin.

PyeongChang 2018
Julius Junttila, Kärpät
Julius Junttila.Tomi Hänninen

Suomen jääkiekkomaajoukkueen olympiavalinnoissa mikään suuri yllätys ei ole se, että SM-liigapelaajat ovat kisamiehistössä selkeä vähemmistö. Yle Urheilun asiantuntijat arvioivat, että liigasta pääsee tavoittelemaan olympiamitalia kentällisen verran pelaajia.

- Oletus on se, että liigasta 3-7 pelaajaa pääsee olympiakisoihin, Marko Tuulola arvioi.

Kolme asiantuntijaa liputtavat yksimielisen selkeästi huippukautta Kärpissä pelaavan tehopakkauksen Julius Junttilan valintaa.

- Kauhean paljon ei SM-liigasta löydy selkeitä olympiapelaajia. Julius Junttila on kuitenkin varma kisoihin lähtijä. Hän on pelannut huippukauden ja osoittanut EHT-turnauksissa, että pystyy pelaamaan kansainvälisen pelin tempossa, Kimmo Kuhta toteaa.

- Junttilalla taidot ja luistelu riittää. Myös ratkaisutaito tiukoissa paikoissa on riittävä, Kuhta muistuttaa.

Myös Juha Lindin mielestä Kärppä-hyökkääjälle löytyy heti paikka Suomen olympiajoukkueessa.

- Ihmettelisin, jos Junttila ei olisi joukkueessa. Nopeaa jalkaa tarvitaan ehdottomasti. Hän viilettänee kisoissa Joonas Kemppaisen kanssa samassa ketjussa, Lind ennakoi.

- Junttila on todennäköisesti joukkueessa. Sen jälkeen on vaikea löytää sellaista hyökkääjää liigasta, joka toisi sellaista lisäarvoa mitä Lauri Marjamäki hakee, Marko Tuulola komppaa.

Puolustuspäästä myös kisakandidaatteja

Leijonien puolustajakaartiin asiantuntijat kaivavat SM-liigasta esiin neljä potentiaalista olympiaehdokasta, jotka ovat kunnostautuneet kauden aikana myös EHT-turnauksissa.

- Miro Heiskanen on selkeästi joukkueessa: loistavat pelitaidot, hyvä luistelu, ylivoimataidot loistavia. Heiskasen jälkeen tullaankin mielenkiintoiseen tilanteeseen eli keitä hänen jälkeensä, Kimmo Kuhta kysyy.

- Miika Koiviston paikka on mielestäni joukkueessa. Sen verran vakuuttavaa pelaamista on häneltä nähty niin SM-liigassa kuin maajoukkueessakin, Juha Lind kehuu estoitta Kärppä-puolustajan otteita.

Myös Marko Tuulolan papereista löytyy uransa ensimmäiseen arvoturnaukseen mielivä Koivisto.

- Mikko Lehtonen ja (Miika) Koivisto ovat ne, jotka pakkipuolelta tulevat minulle ensimmäisinä mieleen, hän sanoo.

Lasse Kukkonen vielä kerran arvokisoihin?

Peräti 13 kertaa Leijonien eri arvokisajoukkueissa pelannut kunnioitettu veteraani Lasse Kukkonen on olympiavalintojen kenties kiinnostavin nimi. Juha Lind ja Kimmo Kuhta liputtavat vahvasti Kukkosen valinnan puolesta. Erityisesti Kukkosen alivoimapelaaminen sekä johtajapersoona painavat edelleen vaakakupissa.

- Lasse Kukkosen kohdalla on ajateltava muutakin kuin pelaajan tämänhetkiset taidot. Jos joukkueessa on 6-7 selkeästi parempaa pakkia kuin hän, niin sitten tuskin valitaan, Kuhta sanoo.

- Tällä hetkellä ei kuitenkaan löydy. Kun hänellä on tuollainen kokemus ja luontainen johtajuus niin hän on kisapaikan arvoinen pelaaja, jos kunto ja vireystila ovat hyvät, hän jatkaa painokkaasti.

Kaksi kertaa Leijonien olympiajoukkueessa (1998, 2002) urallaan pelanneen Juha Lindin papereissa on myös Kukkosen nimi.

- Lassella on sellaista erikoisosaamista niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin eli hänen kohdalla on nähtävä kokonaisuus.

- Sanoisin vertauskuvaannollisesti: kun menen rakennuksille hommiin, niin työkalupakissa ei voi olla pelkkiä puukkoja vaan on oltava myös vasara, Lind muotoilee.

Marko Tuulolan arvio Kukkosesta on sen sijaan tylympi.

- Jos minä päättäisin, niin Lasse ei olisi mukana.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat