Yle Urheilun asiantuntija Jyrki Aho kertoo, miksi Lasse Kukkonen lähtee olympialaisiin – ”Enemmän kuin sata jänistä”

Talviolympialaisiin valittu Suomen jääkiekkomaajoukkue on Jyrki Ahon mielestä toimiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

urheilu
Lasse Kukkonen
Lasse KukkonenTomi Hänninen

Leijonien joukkue Pyeongchangin olympialaisiin julkistettiin maanantaina. Joukkueeseen valittiin kaikkiaan 25 pelaajaa. Mukaan mahtuivat muun muassa nuoret tähdet Eeli Tolvanen ja Miro Heiskanen.

- Hyvä sekoitus nuorempaa ja vanhempaa. Kokeneemmat pystyvät antamaan pelaamiseen rauhaa, kommentoi Leijonien ryhmää Yle Urheilun asiantuntija Jyrki Aho.

Tolvanen ja Heiskanen ansaitsivat Ahon mielestä paikan joukkueessa jo marraskuun Karjala-turnauksessa.

- He ovat ihan omaa luokkaansa lahjakkuudessa. Karjala-turnauksen kautta Tolvanen ja Heiskanen osoittivat kuuluvansa joukkueeseen, Aho sanoi.

Ahon mukaan on mielenkiintoista seurata, kuinka Tolvanen ja Heiskanen kestävät otteluruuhkan tuomat rasitukset. Molemmat olivat mukana vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Buffalossa. Kisojen jälkeen Tolvasen vastuu Jokerien hyökkäyksessä on pienentynyt ja Heiskanen on ollut sivussa HIFK:n puolustuksesta loukkaantumisen vuoksi.

Leijonien kapteeni Lasse Kukkonen edustaa joukkueen toista ääripäätä. Kaiken kokenut Kukkonen, 36, on Ahon mukaan tärkeä palanen joukkuetta.

- Se kokemus on meidän maassa ollut ehkä vähän aliarvostettua. Kokeneet pelaajat ovat niitä, jotka johtavat valmennuksen kanssa ryhmää ja tuovat pukukoppiin meininkiä. Että olet ollut niissä paikoissa ja pystyt auttamaan joukkuetta kaikissa eteen tulevissa tilanteissa. Kokeneet jätkät ovat enemmän kuin sata jänistä, Aho muotoili.

Leijonien hyökkäyksessä suurin huomio kiinnittyy keskushyökkääjiin ja ratkaisuvoimaan.

- Petri Kontiolan vastuu pelin tekemisestä on iso, sieltä odotetaan luovia ratkaisuja. Ja sitten tehokkuus, kuka ne maalit tekee. Hyökkääjät pystyvät kyllä kamppailemaan ja pelaamaan kovaa, Aho analysoi.

Aho näkee, että Leijonilla on hyvät mahdollisuudet menestyä olympiaturnauksessa.

- Suomella on aina mahdollisuus menestyä, mutta kansainvälinen kilpailu on kovaa. Joukkueen luottamuksen on oltava kunnossa ja maalivahtipelin pitää toimia, Aho tiivisti.

Etelä-Korean olympialaiset alkavat 9. helmikuuta. Kisojen jääkiekkoturnaus käynnistyy 14. helmikuuta.

Lue myös:

Marjamäki linjasi Lasse Kukkosen Leijonien olympiakapteeniksi – yksi yllätyshyökkääjä kaikkien leirien ulkopuolelta: "Äärimmäisen voittava pelaaja"

Räty, Tapani ja Välilä tähtinä – Pyeongchangiin lähtevät Naisleijonat selvillä

Tässä on Leijonien joukkue olympialaisiin – nuoret tähdet Tolvanen ja Heiskanen mukana

Miten Pyeongchangin talviolympialaiset näkyvät ja kuuluvat Ylen kanavilla?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat