Suora

  • Urheiluruutu
  • Kampaajan kuolema
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: puolivälierä NOR - ENG
  • Urheiluruutu

Naisleijonien resepti olympiamitalille selvä – "Kreivin aikaan parasta pöytään"

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen uskoo, että täydellisenä päivänä Kanada ja Yhdysvallat ovat voitettavissa.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Pasi Mustonen neuvoo Rosa Lindstedtiä.
Pasi MustonenAOP

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue Pyeongchangin olympialaisiin julkaistiin tänään. Olympiaturnaus Etelä-Koreassa alkaa 11. helmikuuta. Suomi lähtee kirkastamaan vuoden 2014 Sothsin olympialaisten suurta pettymystä. Sen kisat jäivät neljä vuotta sitten puolivälierävaiheeseen Ruotsin oltua parempi maalein 4–2.

Naisleijonat on voittanut olympiapronssia vuosina 1998 ja 2010. Päävalmentaja Pasi Mustosen mukaan pelkät yksilöt eivät tuo mitalia Suomeen, vaan koko joukkueen pitää tälläkin kertaa onnistua.

– Kaikki parhaat pelimme päävalmentajakauteni aikana on pelattu silloin, kun meidän ykkös-, kakkos-, kolmos- ja neloskenttämme onnistuvat, Mustonen sanoo Yle Urheilun haastattelussa.

Mustosen mukaan maajoukkueeseen on valittu pelitaitavia ja urheilullisia pelaajia. Urheilullisuus on lisääntynyt kuluneen olympiadin aikana valtavasti naisten jääkiekkoilussa. Päävalmentaja kertoo, että on yhä enemmän pelaajia, jotka harjoittelevat kahdesti päivässä ja keskittyvät harjoittelun suunnitteluun arjen yksityiskohdista vuositasolle.

Keskeisintä maajoukkueen valintaprosessissa oli kuitenkin se, millaisia ihmisiä joukkueeseen otettiin.

– Yksilönä pitää pystyä sopeutumaan rooliin, ei vain pelilliseen rooliin, vaan ennen kaikkea toimimaan toisten yksilöiden kanssa siinä joukkueessa eli olemaan hyvä ihminen ja sitä kautta huippu-urheilija, Mustonen alleviivaa.

Joka Kanada tai USA kaatuu?

Viime vuoden MM-kisoissa Suomi pystyi ensimmäistä kertaa historiassaan voittamaan Kanadan. Kanada ja Yhdysvallat ovat olympialaissa vastassa heti turnauksen alkulohkossa. Mustosen mukaan joukkueiden voittaminen on Naisleijonille sekä unelma että realismia.

– Urheilussa kaikki on mahdollista. Kanadan voittaminen vaati täydellisen onnistumisen, täydellisen molaripelin, erinomaisen erikoistilannepelaamisen ja muutaman pompun oikeaan suuntaan. Kyllä se jonain päivänä toistuu. Aika näyttää toistuuko se jo helmikuussa, päävalmentaja sanoo.

Vaikka pohjoisamerikkalaiset eivät kaatuisi, Suomi on vahva ehdokas pronssimitalistiksi. Miten mitalikantaan palataan?

– Mitali vaatii jokaiselta joukkueen yksilöltä kyvyn pistää kreivin aikaan parasta pöytään, Mustonen sanoo.

Lue myös:

Räty, Tapani ja Välilä tähtinä – Pyeongchangiin lähtevät Naisleijonat selvillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat