Chicagolle karvas tappio jatkoajalla – Markkasella oli mahdollisuus sinetöidä jopa voitto

Lauri Markkanen raapi NBA-ennätyksensä 17 levypalloa, mutta jäi taas ilman kolmen pisteen koria.

NBA
Lauri Markkanen
Lauri Markkanen repi ottelussa ennätyksensä 17 levypalloa.Tannen Maury / EPA

Suomalaiskoripalloilija Lauri Markkasen edustama Chicago koki karvaan tappion koripalloliiga NBA:ssa. Sentteritähtien Anthony Davisin ja DeMarcus Cousinsin johtama New Orleans oli kotiparketillaan toiselle jatkoajalle venyneessä ottelussa parempi pistein 132-128.

Cousins mätti ottelussa peräti 44 pistettä ja Daviskin kunnioitettavat 34. Chicagon paidassa Robin Lopez ja Jerian Grant pussittivat mieheen 22 pistettä.

Varsinaisen peliajan lopussa Justin Holiday toi Chicagon tasoihin 114-114 vapaaheittoviivalta upottaen molemmat yrityksensä. Ottelu eteni jatkoajalle, jossa 31 sekuntia ennen loppua Markkanen joutui puolestaan tiukkaan paikkaan.

Chicgo oli pisteen perässä, kun suomalaistulokasta rikottiin. Markkanen heitti ensimmäisen vapaaheiton sisään ja pelin jälleen tasoihin. Toisella yrityksellä olisi tullut kiinnitys voittoon, mutta Markkasen heitto ei uponnut sukan läpi. Toisella jatkoajalla New Orleans repäisi ratkaisevaan johtoon ja voittoon.

Markkanen heitti ottelussa yhteensä 14 pistettä ja kahmi levypalloennätyksensä liigasa: 17 levypalloa. Niistä jokaisen suomalaistulokas repi puolustuspäässä, sillä Cousinsia ja Davisia vastaan oli hankala taistella vastustajan korin alla.

Kaukoheittäjäksi profiloitunut Markkanen jäi myös jo toisessa ottelussa peräkkäin ilman yhtäkään kolmen pisteen koria. Yrityksiä kertyi neljä.

Lue myös:

Näitä Markkasen suorituksia kelpaa ihailla – donkkasi raivokkaasti tähtisenttereiden yli

Chicagolle karvas tappio jatkoajalla – Markkasella oli mahdollisuus sinetöidä jopa voitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat