Nuorten Leijonien maailmanmestari joutui lopettamaan vakavan loukkaantumisen takia – "Täysin mahdotonta jatkaa"

Eetu Sopasen vamma vaikuttaa laajalti myös hänen jokapäiväiseen elämään.

urheilu
Eetu Sopanen, KalPa
Eetu Sopanen.Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigan KalPa tiedotti tiistaina nettisivuillansa (siirryt toiseen palveluun), että puolustaja Eetu Sopasen, 21, ura ammattikiekkoilijana on ohi. Sopasen on vakavan loukkaantumisen takia täysin mahdotonta jatkaa ammattilaiskiekkoilijan uraa.

Sopanen sai 10.11.2016 pelatussa liigaottelussa SaiPaa vastaan vakavan vamman, joka ei mahdollista enää uran jatkamista.

Sopanen oli voittamassa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa vuonna 2016.

- Nyt voisi jo todeta, että pitää käydä todella syvissä vesissä ponnistaakseen ylöspäin. Käänsimme kaikki mahdolliset kivet ja lukuisista yrityksistä huolimatta oli täysin mahdotonta jatkaa ammattilaiskiekkoilijan uraa. Tämä on ollut ihan päivittäisellä tasolla kamppailemista ja selviämistä, Sopanen kertoi KalPan sivuilla.

Sopasen vamma vaikuttaa laajalti myös hänen jokapäiväiseen elämään.

- Vamma ei tällä hetkellä anna mahdollisuutta täysipäiväiseen opiskeluun, joten täytyy tarkasti miettiä, että mitä pystyn tekemään. Kova halu olisi kuitenkin tulevaisuudessa työskennellä vielä urheilun ja etenkin jääkiekon parissa.

KalPaan Sopanen siirtyi keväällä 2016 Lahden Pelicansista.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat