Suora

 • Hiihdon MM, sprintin karsinnat
 • Katowice Major CS:GO, The new legends' stage
 • Hiihdon MM, Urheilustudio, Seefeld 21.2.
 • Hiihdon MM, sprinttifinaalit
 • Koripallon MM-karsintaottelu BUL - RUS
 • Penan polku: henkilökuvassa Pentti Salmi
 • Koripallon MM-kilpailut 2019, karsintaottelu Suomi - Ranska
 • Urheiluruutu
 • Suur-Hamareita ja E-peleitä
 • Urheiluruutu
 • Elävä arkisto esittää

Huuhkajille tarjolla uusi reitti arvokisoihin - arpooko Litmanen painajaislohkon?

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan mukaan Huuhkajien tavoitteena on lohkovoitto ensi syksynä alkavassa Kansojen liigassa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva ohjeistaa pelaajia.
AOP

Euroopan jalkapalloliiton UEFAn perustaman Kansojen liigan lohkot arvotaan keskiviikkoiltapäivänä Sveitsissä. Liigassa on mukana 55 maata, jotka on jaettu neljään eri liigaan. Rankingin parhaat maat pelaavat A-liigassa ja heikoimmat D-liigassa. Suomi kuuluu arvonnan kolmoskoriin eli C-liigaan, jossa on mukana 15 maata.

Arpoja on nostamassa myös kaikkien aikojen suomalaispelaaja, Jari Litmanen.

Yksi syy Kansojen liigan perustamiselle oli se, että maat kohtaisivat samantasoisia vastustajia. Huuhkajat saavat suurella todennäköisyydellä vastaan arvokisoista tuttuja joukkueita.

– Kovia joukkueita tulee vastaan, se on varma. Unkari, Romania ja Albania olivat mukana viime kesän EM-kisoissa ja Serbia on mukana ensi kesän MM-kisoissa Venäjällä. Kyllä pitää nappiin onnistua, että voittaisimme lohkomme, sanoo päävalmentaja Markku Kanerva.

– Ykköskorista ottaisin mielelläni Unkarin. Niiden kanssa meillä on aika paljon kalavelkoja maksettavana viime karsinnoista ja sitten vähän pidemmältä historialta. Skotlanti on myös erittäin mielenkiintoinen.

Kansojen liigassa pelataan myös paikoista EM-lopputurnaukseen 2020, sillä kunkin neljän liigan voittaja saa lopputurnauspaikan. Varsinaiset karsinnat EM-lopputurnaukseen alkavat maaliskuussa 2019.

– Tämä uusi kilpailumuoto motivoi meidän valmennustiimiä, pelaajia ja toivottavasti myös mahdollisimman paljon suomalaisia jalkapalloyleisöä, jatkaa Kanerva.

– Nyt pelaajilla on yksi kilpailumuoto myös syksyllä ja meidän tavoite on voittaa alkulohko. Sitä kautta pääsemme jatkopeleihin.

Huuhkajissa alkaa uusi aika, sillä Niklas Moisander ja Perparim Hetemaj ovat päättäneet maajoukkueuransa. Kahden ison persoonan vetäytyminen joukkueesta antaa tilaa uusille johtaville pelaajille.

– Viime vuoden puolella pelattiin pelejä, joissa Nikke ja Perpa olivat sivussa. Kyllä sieltä pystyi havaitsemaan tiettyä johtajuutta, jota olen peräänkuuluttanut. En sysää johtajuutta kenellekään, sen pitää lähteä pelaajasta itsestään, linjaa Kanerva.

Lue myös:

Huuhkajien Markku Kanerva ei itke Hetemajn ja Moisanderin perään – ”Minulla on hyviä vaihtoehtoja, jotka ovat jo osoittaneet pätevyytensä”

Suosittelemme

Tuoreimmat