Romar Suomen ainoana alppitoivona – "Surullinen tilanne"

Andreas Romar valittiin ainoana suomalaisena alppihiihtäjänä Pyeongchangin olympiakisoihin.

PyeongChang 2018
Andreas Romar
Andreas Romar. All Over Press / Timo Korhonen

Andreas Romar lähtee ainoana suomalaisena alppihiihtäjänä Pyeongchangin olympiakisoihin. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Palander on seurannut surullisena Suomen alppihiihtäjien vaisuja esityksiä.

- Onhan tämä surullinen tilanne, ei voi mitään muuta sanoa. Viime vuoden MM-kisat olivat täysi floppi suomalaisille alppihiihtäjille eikä tämäkään kausi ole ollut yhtään parempi. Mutta on erittäin tärkeää, että saatiin edes yksi suomalainen alppihiihtäjä kisoihin, Palander mietti.

- Mutta olen pettynyt siihen, että suomalaisten kausi on mennyt näin surkeasti. Loukkaantumisia on ollut tietenkin paljon, mutta ei sekään ole mikään selitys, Palander sanoi.

Maastohiihdossa ja mäkihypyssä annettiin vielä mahdollisuuksia lisänäyttöihin, mutta alppihiihdossa tilanne on heikompi. Vain Romar on lähdössä Suomen edustajaksi Koreaan.

- Jos esimerkiksi Samu Torsti täräyttää kymmenen parhaan joukkoon Garmisch-Partenkirchenissä, niin mitäs sitten tehdään. On todella väärin, jos Samu jää ulos kisoista, vaikka hän onnistuisi Garmischin kisoissa. Torstihan on kovassa kunnossa, mutta ei ole saanut laskujaan osumaan tällä kaudella, Palander arvioi.

- Alppihiihto on niin herkkä laji, että siellä voi tapahtua ihan mitä tahansa. Olen ollut aina sitä mieltä, että alppihiihtäjiä pitäisi valita kisoihin aina, jos heillä on vähänkään mahdollisuuksia. Mutta hyvähän minun on sanoa näin, kun olen itsekin entinen alppihiihtäjä, Palander mietiskeli.

Lue lisää:

Tässä ovat olympiakisoihin valitut suomalaisurheilijat – Ahoselle seitsemännet olympialaiset

Anne Kyllönen ei vielä olympiajoukkueessa, mutta saa näyttöpaikan Seefeldissä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat