Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.
  • Yleisurheilun GP-sarja, Lapinlahti

Markkasen kolmospainajainen päättyi – huteja ehti kertyä edelliset pelit mukaan lukien 15

- Meillä taisi olla edelleen pientä henkistä krapulaa, koska pelissämme ei ollut minkäänlaista kovuutta, Chicagon valmentaja Fred Hoiberg totesi tappiollisen Philadelphia-pelin jälkeen.

urheilu
Chicagon Lauri Markkanen heittää yli Indianan Darren Collisonin.
AOP

Tulokkaiden tähdistöpeliin valittu Lauri Markkanen osui vaivoin korirenkaaseen koripallon NBA-liigan ottelussa keskiviikkona. Markkaselle ennätti kertyä kolmen pisteen viivan takaa 15 epäonnistunutta yritystä ennen kuin hän sai kolmosen sisään Philadelphia-ottelussa.

Chicago kärsi Philadelphian vieraana 101-115-tappion, kun koko Bullsin joukkue takelteli heittopelissään.

- Pelaajat tekivät ottelussa huonoja valintoja. Pelaajat yrittivät yksi kerrallaan huonoista paikoista. Sähellys tarttui pelaajasta toiseen, Chicagon valmentaja Fred Hoiberg harmitteli ESPN:llä.

Chicagon pelitilanneheittojen onnistumisprosentti jäi 38:aan ja kolmen pisteen prosentti alle 30:n. Philadelphialla molemmat prosentit olivat yli 50:n.

Markkasen heittoprosentti oli 38,5, mutta hän sai vain yhden viidestä kolmosestaan koriin. Edelliset pelit mukaan lukien hänelle kertyi 15 perättäistä hutia kolmen pisteen viivan takaa.

Hoiberg koki, että pelaajien mieltä painoi edelleen New Orleansille maanantaina kärsitty jatkoaikatappio.

- Meillä taisi olla edelleen pientä henkistä krapulaa, koska pelissämme ei ollut minkäänlaista kovuutta.

Markkanen kiitteli kunniasta

Bulls sai ennen Philadelphia-ottelua ilouutisen, kun Markkanen ja Kris Dunn valittiin 16. helmikuuta pelattavaan tulokaspelaajien tähdistöotteluun. NBA-joukkueiden kakkosvalmentajat valitsivat ensimmäistä ja toista kauttaan pelaavista tulokkaista Yhdysvaltain ja muun maailman tähdistöjoukkueet.

- Valinta on suuri kunnia. En osannut vielä pari viikkoa sitten kuvitella, että pääsisin tähdistöviikonloppuun. Tämä merkitsee minulle paljon ja olen iloinen myös Krisin puolesta, Markkanen kertoi Chicago Tribunelle.

- Saan ehkä vartioida Krisiä siinä ottelussa. Hienoa pelata häntä vastaan. Ja mehän otamme muun maailman nipulla voiton siitä pelistä.

Markkanen on tulokkaiden vertailussa neljäs 15,5 pisteen pistekeskiarvollaan ja toisena 7,7 levypallokeskiarvossa. Kolmosia Markkanen on heittänyt tulokaspelaajista eniten.

Valmentajalta vuolaat kehut

Päävalmentaja Hoiberg on kehunut Markkasta läpi kauden. Suitsutus jatkui all stars -valinnan jälkeen.

- Lauri on varsinkin pitkäksi mieheksi todella monipuolinen pelaaja. Hän heittää hyvin joka paikasta, joten hänestä on kasvamassa todella, todella merkittävä pelaaja tähän liigaan, Hoiberg arvioi.

Päävamman takia Philadelphia-pelissä huilannut Dunn on kohentanut kuluvalla kaudella pistekeskiarvonsa 3,8:sta 13,7:ään.

- Tähdistövalinta on hieno juttu näille nuorukaisille. Molemmat tekevät kovasti töitä kehittyäkseen ja molemmat ovat parantaneet vauhdilla peliään tällä kaudella, Hoiberg kiitteli.

Lue myös:

Yksi kolmonen upposi – katso Markkasen kohokohdat Philadelphia-tappiossa

Markkanen pussitti 12 pistettä, Bullsille toinen perättäinen tappio

Lauri Markkanen valittiin NBA:n nousevien tähtien tähdistöotteluun

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat