Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
  • Painin MM: Vapaapaini
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Huoliteltu puhe

Uskomattomalle dopingtapaukselle lopullinen piste - "Kiihkeä suudelma" kävi selitykseksi

Rion olympialaisissa kultaa miesten 4x400 metrin viestissä voittanut Gil Roberts, 28, on vapautunut lopullisesti dopingsyytöksistä.

urheilu
Gil Roberts
Gil RobertsAOP

Kolme tuomaria kirjoitti torstain välitystuomion loppulausunnossa, että oli ilmeisen todennäköistä, että urheilussa kiellettyä probenecid-ainetta oli siirtynyt urheilijalle, kun hän suuteli tyttöystäväänsä viime vuoden maaliskuussa.

Toisenlainen oikeuden päätös olisi vaarantanut Robertsin nykyisen Nike-sponsorisopimuksen ja samalla hänen osallistumisensa Tokion vuoden 2020 olympialaisiin.

Roberts sai jo aiemmassa, viime kesäkuun välimiesmenettelyssä vapautuksen dopingtuomiosta selityksellä, joka pomppasi monien mielestä TOP-10-joukkoon sarjassa "mitä uskomattomimmat dopingselitykset".

Gil Roberts antoi positiivisen dopingnäyteen viime vuoden maaliskuussa, kun hänen A- ja B-näytteensä sisälsivät urheilussa kiellettyä probenecid-ainetta, jolla voidaan muun muassa peittää steroidien käytön näkyminen testeissä.

Ennätyskunnossa oleva Roberts vapautettiin kesäkuun lopussa, kun välimiesmenettely uskoi hänen selitykseensä. Roberts oli väittänyt, että kielletty aine tuli hänen elimistöönsä 24. päivä maaliskuuta sen jälkeen, kun hän oli suudellut samana päivänä tyttöystäväänsä "useasti ja kiihkeästi".

Huippujuoksijan naisystävä sai maaliskuussa lääkitystä (Moxylong) poskiontelotulehdukseensa, jonka hän sai Intian-matkalla. Saavuttuaan kotimaahansa Yhdysvaltoihin, oli naisystävä jatkanut lääkkeenottoa ja selvityksen mukaan ottanut sitä kolme tuntia ennen Gil Robertsin testiä.

Välimiesmenettelyn vapauttavassa päätöslausumassa todettiin, että "Roberts ei pystynyt sanomaan tarkasti, kuinka monta kertaa hän oli suudellut iltapäivä klo 13:n ja testiajan klo 16.07 välisenä aikana. Juoksijalla ei ollut mitään aavistusta siitä, että suutelu tyttöystävän kanssa voi johtaa kielletyn näytteen antamiseen. Suuteluhetkellä Roberts ei maistanut lääkkeen makua suussaan."

Tennispelaaja Richard Gasquet sai kokaiinin käytöstä maaliskuussa vuonna 2009 kahden vuoden kilpailukiellon, jonka Kansainvälinen vetoomustuomioistuin myöhemmin perui. CAS vapautti Gasquetin, koska se uskoi, että tennispelaaja oli saanut ainetta kroppaansa yökerhossa, jossa hän oli suudellut naista.

Lähde: New York Times (siirryt toiseen palveluun)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat