Federerille uskomaton 20:s Grand Slam -turnausvoitto – mutta helpolla se ei tullut!

Roger Federer voitti Australian avointen finaalissa Marin Cilicin viiden erän taistelun jälkeen.

Kuva: EPA

Roger Federer nousi jälleen uusiin korkeuksiin tennishistoriassa, kun hän voitti Australian avoimet sunnuntaina. Grand Slam -turnausvoitto oli sveitsiläiselle 20:s. Tasaluku vie hänet yhä kauemmas muiden edelle. Toisena listalla on Rafael Nadal, jolla mestaruuksia on 16.

Helpolla voitto ei kuitenkaan tullut. Federer joutui taistelemaan viisi erää Kroatian Marin Ciliciä vastaan. Federerin voittolukemat olivat 6-2, 6-7(5-7), 6-3, 3-6, 6-1.

Finaali pelattiin kuumuuden takia suljetun katon alla. Federer aloitti ottelun salamavauhtia, kun taas Cilicin lyönnit karkailivat sinne tänne. Ottelua oli pelattu vain reilut kymmenen minuuttia, kun tulostaululla komeilivat numerot 4-0. Sen jälkeen Cilic onnistui pitämään kahdesti oman syöttönsä, mutta sveitsiläinen piti omansa näytöstyyliin ja vei avauserän 6-2 vain 24 minuutissa.

Toisessa erässä ottelun kuva muuttui. Cilic taisteli ja piti pari syöttövuoroaan pitkän väännön jälkeen. Erä meni aina tiebreakiin asti. Kroaatti pelasi hyvän katkaisupelin ja voitti sen 7-5.

Kolmannessa erässä Federer otti murron tilanteessa 3-2 ja vei erän sillä murrolla. Neljännessä erässä sveitsiläinen mursi Cilicin syötön heti erän alussa ja pokaali alkoi olla käsien ulottuvilla. Cilic kuitenkin pelasi hienoa tennistä ja teki uskomattoman nousun 1-3:sta 6-3:een.

Ratkaisu siirtyi viidenteen erään. Cilicillä oli murtopallo heti erän ensimmäisessä pelissä, mutta Federer selvitti ja mursi itse heti perään. Tämän jälkeen sveitsiläinen meni menojaan ja voitti erän 6-1.

Finaalissa hävityt kaksi erää olivat Federerin ainoat erätappiot turnauksessa.

Australiassa mestaruus oli Federerille kuudes. Sillä hän jakaa ennätyksen Roy Emersonin ja Novak Djokovicin kanssa. Wimbledonista hänellä on niitä kahdeksan, US Openista viisi ja Ranskan avoimista yksi. Cilicin ainoa Grand Slam -mestaruus on US Openista 2014.

Lue myös: