Suora

  • Yleisurheilun halli-EM, 2. päivä, iltakilpailut
  • Inomhus-EM i friidrott, fredag kväll (svenskt referat)
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun halli-EM

Kommentti: Tenniskenttien kokenut kaarti alkaa hiipua, mutta uskomaton Federer, 36, voittaa yhä lisää pokaaleja

Roger Federer jaksaa aina vain, vaikka viitisen vuotta nuoremmilla supertähdillä eivät paikat tahdo enää kestää, kirjoittaa Yle Urheilun Sakari Lund.

urheilu
Roger Federer
AOP

Miesten tenniksessä on vihdoin merkkejä sukupolvenvaihdoksesta. Vanhalla, pitkään lajia hallinneella kaartilla eivät tahdo paikat enää kestää.

Andy Murray meni lonkkaleikkaukseen ja yrittää palata kentille kesän ruohokaudella. Polvivammasta turnaukseen toipunut Rafael Nadal joutui luovuttamaan puolivälierissä jalkavamman vuoksi. Novak Djokovic ei ollut täydessä iskussa kyynärpäävammansa jälkeen ja hävisi neljännellä kierroksella. Polvileikkauksesta toipuva Stan Wawrinka koki murskatappion toisella kierroksella.

Kaikki nämä pelaajat ovat 30-32 -vuotiaita. Kilometrit alkavat näkyä kropassa. Kaikkien kohdalla voidaan esittää kysymyksiä siitä, kuinka lähelle huipputasoaan he vielä jatkossa pääsevät.

Yksi pelaaja muodostaa kuitenkin poikkeuksen. Roger Federer, 36, kirmaa kentillä kuin nuori varsa. Australiassa tuli jälleen yksi Grand Slam -turnausvoitto.

Sveitsiläisen uusi nousu on ollut uskomaton. Federer oli voittanut Wimbledonin 2012. Se oli hänen 17:s Grand Slam -turnausvoittonsa - kaikkien aikojen ennätys tietysti - mutta näytti vahvasti jäävän viimeiseksi. Muutama vuosi meni ilman mestaruuksia. Vuoden 2016 loppupuolen Federer vietti toipilaana polvivamman jälkeen.

Federerin paluuseen vuoden 2017 alussa suhtauduttiin mielenkiinnolla, mutta melko skeptisesti. Odotukset eivät olleet kovin korkealla. Nyt tiedämme, miten on käynyt. Federer on voittanut siitä lähtien pelatuista viidestä Grand Slam -turnauksesta kolme. Nyt niitä mestaruuksia on jo 20. Nadal pääsi jo vähän uhkailemaan mestaruuksien määrässä, mutta nyt eroa on taas neljän pokaalin verran. Se on espanjalaiselle todella kova tehtävä.

Eikä ole mitään merkkejä siitä, että Federerin mestaruusjahti olisi päättymässä. Kyyneleet Australian palkintoseremoniassa kertovat siitä, kuinka paljon tennis Federerille yhä merkitsee. Näillä näkymin Federer on selkeä ykkössuosikki Wimbledonissa. Mielenkiintoista olisi nähdä sveitsiläinen myös Roland Garrosilla. Vai onko ruoholle keskittyminen niin tärkeää, että massakausi jää jälleen kokonaan väliin?

Lue myös:

Federerille uskomaton 20:s Grand Slam -turnausvoitto – mutta helpolla se ei tullut!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat