Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa

Nyrkkeilyä uhkaa putoaminen Tokion olympialaisista 2020

Mira Potkosen suunnitelmat pronssin kirkastamisesta kullaksi voivat murskaantua, jos lajiliitto AIBA ei saa asioitaan järjestykseen.

nyrkkeily
Mira Potkonen ja Yin Junhua Rion olympialaisissa 2016.
Pääseekö Mira Potkonen taistelemaan olympiakullasta Tokiossa?EPA/ Valdrin Xhemaj

PYEONGCHANG. Nyrkkeilyä uhkaa putoaminen olympiakartalta, jos sen kattojärjestö AIBA ei hoida asioitaan kuntoon. Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach kertoi sunnuntaina, että KOK pohtii nyrkkeilyn pudottamista nuorten olympialaisista 2018 ja Tokion kisoista 2020.

- Olemme erittäin huolissamme AIBA:n johtamisesta, Bach sanoi tilanteeseen liittyen.

KOK sai AIBA:lta selvityksen tilanteestaan liittyen hallintoon, talouteen, tuomarointiin ja doping-asioihin. Se ei kuitenkaan hyväksynyt sitä sellaisenaan vaan aikoo nyt itse tutkia tarkemmin nyrkkeilyliiton toimia. Se on myös jäädyttänyt rahaliikenteensä AIBA:n suuntaan.

Bachilta kysyttiin myös Rion olympialaisiin liittyneistä tuomarointiepäilyistä. Hävinneet nyrkkeilijät tekivät vuoden 2016 kesäkisoissa valituksia tuomioista ja AIBA hyllytti kisoissa toimineet tuomarit.

- Tutkimme vieläkin tätä asiaa, Bach sanoi.

Nyrkkeilyn putoaminen olympiakartalta tekisi loven myös Suomen menestysodotuksiin Tokiossa 2020. Mira Potkonen voitti olympiapronssia Riossa 60-kiloisten sarjassa ja Elina Gustafsson kuuluu 69-kiloisissa painoluokkansa kärkiottelijoihin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat