1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. tennis

Jarkko Niemiselle mainio alku Suomen kapteenina Davis Cupissa – voitto ratkesi trillerissä: ”Mieletön suoritus ja huikea joukkue”

Suomi nousi 3–2 -voittoon tenniksen Davis Cupissa Tunisian vieraana.

Henri Kontinen/Harri Heliövaara. Arkistokuva Kuva: Iina Airio/Tennisliitto

Suomen tennisjoukkue eteni Davis Cupin Euroopan-Afrikan lohkon toiselle kierrokselle jännittävien vaiheiden jälkeen. Suomi löi vieraskentällä Tunisian voitoin 3–2.

Otteluparin ratkaisu venyi viimeiseen kaksinpeliin, jossa Harri Heliövaara päihitti Tunisian Moez Echarguin 3–6, 6–4 ja 6–4.

– Aika fiiliksissä olen, hengitys hakkaa. Vähän vaikeimman kautta sain tänään mennä, mutta ei tässä tyylipisteitä lasketa. Kolme erää vaadittiin, ja se riitti voittoon, Heliövaara kertoi tyytyväisenä Tennisliiton tiedotteessa.

Sunnuntain aluksi Heliövaara oli tuonut yhdessä Suomen ykköspelaaja Henri Kontisen kanssa nelinpelissä Suomen tasoihin. Heliövaara ja Kontinen kaatoivat Anis Ghorbelin ja Skander Mansourin 6-4, 5-7, 6-2.

Toisessa ottelussa Tunisian ykköspelaaja Malek Jaziri (ATP-ranking 109) toi joukkueensa tasoihin, kun Jaziri löi Emil Ruusuvuoren 6–0, 6–4.

Ensimmäistä kertaa Suomen Davis Cup –joukkueen kapteenina toiminut Jarkko Nieminen sai nyt myös ensimmäisen voittonsa.

– Mieletön suoritus ja huikea joukkue. Meillä on ollut hieno henki täällä. Ottelu meni niin tiukille kuin voi mennä, ja Harri hoiti voiton miehen lailla kotiin. On ollut kunnia olla tällaisen porukan kapteenina, Nieminen kommentoi.

Seuraavaksi Suomi saa vastaansa kotonaan 7. – 8. huhtikuuta Liettuan, joka voitti omassa ottelussaan Viron.

– On todella hienoa päästä nyt hakemaan seuraavaa kierrospaikkaa kotona. Tässä on huippujoukkue, jota kannattaa tulla katsomaan.

Lue myös:

Jarkko Nieminen odottaa innolla ensimmäistä Davis Cupiaan kapteenina ja viihtyy tv-työssä - "Teen samaa kuin olen tehnyt parikymmentä vuotta"