Altavastaaja kaatoi dynastian – Philadelphia Eagles voitti historiansa ensimmäisen Super Bowlin

Eaglesin kakkospelinrakentaja Nick Foles joutui NFL-liigan loppuottelussa elämänsä kovimpaan paikkaan. Hän nousi sankariksi.

amerikkalainen jalkapallo
Nick Foles
AOP

Philadelphia Eagles voitti seurahistoriansa ensimmäisen Super Bowlin. Eagles kaatoi amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan loppuottelussa New England Patriotsin pistein 41–33.

Ottelu ratkaistiin viime hetkillä. Eaglesin pelinrakentaja Nick Foles löysi heitollaan sisemmän laitahyökkääjän Zach Ertzin, joka kurotti pallon yli maaliviivan pari minuuttia ennen loppua.

Seuraavassa Patriots-hyökkäyksessä pelinrakentaja Tom Brady säkitettiin ja hän menetti pallon. Eagles-puolustaja Derek Barnett nappasi pallon syliinsä. Eagles pääsi viimeistelemään loppunumerot potkumaalilla.

Ottelu oli hyökkäyspelin juhlaa. Pelissä tehtiin edettyjen jaardien kaikkien aikojen ennätys. Pisteitä siinä tehtiin Super Bowl -historian toiseksi eniten.

Foles, Philadelphian kakkospelinrakentaja, oli ottelussa elämänsä kovimmassa paikassa. Hän hyppäsi Eagelsin ohjaimiin kauden aikana, kun ykkösmies Carson Wentz loukkaantui. Folesin pään kestämistä Patriotsin Bradya vastaan epäiltiin.

Foles kesti paineet ja nousi sankariksi. Hän heitti 373 jaardia, kolme touchdownia ja teki yhden touchdownin vastaanottamalla pallon. Foles valittiin Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Foles ja Eagles ottivat ennakkoon altavastaajan aseman itselleen. He kaatoivat pelissä kaikkien aikojen dynastian. Patriotsin Bradylla ja päävalmentaja Bill Belichickillä oli mahdollisuus voittaa yhdessä jo kuudes Super Bowlinsa. Kaksikko oli finaalissa kahdeksatta kertaa. Tappio oli kolmas.

Eagles on voittanut NFL-mestaruuden kolmasti, vuosina 1948, 1949 ja 1960. Super Bowleja on pelattu vuodesta 1966.

Lue myös:

Eaglesin sankari oli lähes sanaton pelin jälkeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat