Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
  • VM på skidor, kombinerat, herrar, backe (svenskt referat)
  • Miesten yhdistetyn mäkiosuus HS 137
  • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
  • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
  • VM på skidor, damernas stafett (svenskt referat)
  • Naisten viestihiihto 4 x 5 km

Jalkapallokierros uudistetaan Urheilukierros-ohjelmaksi – Yle myös vastaamaan alle 19-vuotiaiden EM-jalkapallon televisoinnista

Yle Urheilun tuottama ja toteuttama Jalkapallokierros-ohjelma uudistetaan ja sen nimi muutetaan Yle Puheessa Urheilukierrokseksi kesäkaudella 2018.

Veikkausliiga
IFK Mariehamnin Kristian Kojola ja HJK:n Akseli Pelvas (kesk.)
IFK Mariehamnin Kristian Kojola ja HJK:n Akseli Pelvas (kesk.)AOP

Uudistuksesta päätettiin viime kesänä saadun palautteen perusteella.

– Kokeilimme ja pohdimme useita eri tapoja virkistää formaattia. Parhaat lähetykset syntyivät, kun merkityksellisimmät ottelut ja tapahtumat tuotiin mukaan lähjetykseen, kertoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Uudistus on osa Uusi Yle -hanketta, joka ohjaa Ylen urheilutarjontaa vaikuttavampaan mutta myös monipuolisempaan ja tasa-arvoisempaan suuntaan. Uudistuva ohjelma panostaa kiinnostavuuteen perinteisestä jalkapallokierroksesta parhaat osat säilyttäen.

– Vanhasta ohjelmasta säilytämme koukuttavan formaatin, live-urheilun paikan päältä selostettuna ja keskustelevan studion yhteenkokoavana liimana, Pokkinen jatkaa.

Urheilukierroksen kivijalkana ovat Veikkausliigan kiinnostavimmat pelit, mutta mukaan tulevat Superpesis ja muut kesän kiinnostavat urheilutapahtumat. Myös lähetyspäivä pyritään vakioimaan löydettävyyden parantamiseksi.

– Kun tuomme muita lajeja entistä systemaattisemmin ohjelmaan, olisi harhaanjohtavaa kutsua sitä Jalkapallokierrokseksi.

Tulossa vahva jalkapallokesä

Ylen jalkapallotarjonta on varsin kattava kesällä 2018. Yle esittää Suomessa yksinoikeudella miesten jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut Venäjällä kesä-heinäkuussa.

Yle näyttää kattavasti myös Nuorten Huuhkajien EM-otteluita heinäkuussa Seinäjoella ja Vaasassa järjestettävissä kotikisoissa. Yle vastaa kisoissa myös kansainvälisen tv-signaalin tuottamisesta.

klo 14:11: Korjattu otsikon kirjoitusvirhe, MM-kisoista EM-kisoihin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat