Naisleijonien olympiadebytantilla "raipemaista vikaa" syöttää – haaveilee yliopistokutsusta

Tamperelaislähtöinen Sara Säkkinen on oppinut parin maajoukkuekauden aikana kiekkoilijan arkea, mutta nyt edessä on olympiadebyytti.

PyeongChang 2018
Sara Säkkinen
Erkki Suokonautio

Etelä-Korean kisoissa moni vastaantulija puhuu sopivan sujuvasti englantia, Sara Säkkinenkin. Vaikka pukukopissa tuleekin kuittia rallienglannista.

-No, it´s not, hyökkääjä kieltää englanninmurteensa alkuperän.

Säkkinen on paiskinut töitä urakalla englanninkielen eteen, sillä tämän kauden jälkeen tavoitteet ovat yliopistokiekossa rapakon toisella puolella. Jos vain se kielikoe menisi lopulta läpi…

Mutta verrattuna siihen, millainen tyttönen esiintyi MM-debyytissaan Kamloopsissa 2016, Säkkinen on oppinut parin maajoukkuekauden aikana paitsi kieltä myös kiekkoilijan arkea.

Kuortaneen jääkiekkolukiossa on ollut aikaa ja mahdollisuuksia treenata ja hartioista päätellen punttikuuri on maistunut.

- Varsinkin kun Kuortaneelle menin, oppi sen tavoitteellisen tekemisen ja sen ”piirun verran paremmin”. Kyllä on vietetty salilla, jäällä ja oheisissa aikaa mukavasti, Säkkinen kertoo.

- Mulla on laukaus sellainen, jota pitää koko ajan kehittää paremmaksi, ja kestävyystasoa, Säkkinen jatkaa.

Naisten maajoukkueessa on päävalmentaja Pasi Mustosen aikana panostettu henkiseen valmentautumiseen, olympiajoukkueessa henkisenä valmentajana on Markus Arvaja. Säkkinen kertoo omasta peliin valmistautumisestaan, hänelle henkisen valmennuksen myötä mielikuvaharjoitteista on tullut tärkeitä työkaluja.

- Mulla on ennen peliä kaksi, kolme tavoitetta. Ne käyn päässä läpi kopissa ja vielä ennen kuin mennään ekaan erään. Erätauolla käyn läpi muutamaa tilannetta, mitä voi tapahtua.

- Sitten vielä tsemppaan vahvuuksien kautta, että hei, olen osannut tämän ennenkin, miksi en osaisi nytkin, Säkkinen jatkaa.

Etenkin oman pään lähtöihin Säkkinen haluaa panostaa, ja toisaalta joskus voisi jättää syöttämättäkin ja käyttää maalipaikan itsekkäästi ihan itse.

** Naisleijonien nuorella hyökkääjällä taitaa olla raipemaista vikaa syöttää?**

- Samalta paikkakunnalta ollaan. Kai se kulkee Tampereen suunnalla, Ilves-kasvatti Säkkinen nauraa.

Lue myös:

Uskomattomia veivejä ja tulisia lämäreitä – katso maalikoosteesta, miten Naisleijonat jyräsi voittoon

Naisleijonien valmentaja käänsi murskavoiton jälkeen katseen Ruotsiin – tyly kuitti vanhojen puolivälierien muistelusta

Naisleijonien 154-senttinen hyökkääjä löytää kaukalossa säpinän: "Aika rankka kausi on ollut henkisesti"

Naisleijonien itselleen armollinen maskimörkö – Rosa Lindstedt rakastaa möyriä maalilla ja riistää kiekkoa

Olympialaisten vanhin kiekkoilija, Riikka Välilä, säväytti komealla soolomaalillaan – lähtee nauttimaan Ruotsi-puolivälierään: ”Vierellä on kaksi lähes täydellistä pelaajaa”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat