Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

HJK hankki kovan luokan vahvistuksen Norjasta – Riku Riskille kahden vuoden sopimus

Riku Riski palaa jalkapallon Veikkausliigaan seitsemän vuoden tauon jälkeen.

jalkapallo
Riku Riski
Riku Riski on pelannut A-maajoukkueessa 24 ottelua.Tomi Hänninen

Jalkapallon Veikkausliigan hallitseva mestari Helsingin Jalkapalloklubi julkaisi torstaina odotetun pelaajauutisen. Maajoukkueestakin tuttu Riku Riski liittyy HJK:n joukkueeseen kaksivuotisella sopimuksella.

Riski siirtyy HJK:hon norjalaisesta Odds BK:sta. Edellisen kerran Riski, 28, pelasi Veikkausliigassa vuonna 2010 Turun Palloseuran paidassa.

– On hienoa tulla takaisin Suomeen ja HJK:hon, tämä on minulle upea uusi mahdollisuus. HJK:n organisaatio on erittäin tasokas ja tehnyt jo ison vaikutuksen. Klubissa pääsen pelaamaan voitoista ja mestaruuksista. Odotan innolla kauden alkamista, Riski sanoi HJK:n tiedotteessa.

Viime vuosina Riski on nähty useimmiten laitapelaajana, mutta hän viihtyy myös hyökkääjänä ja kymppipaikalla.

– Olemme luonnollisesti innoissamme Rikun sopimuksesta. Hän on parhaassa iässä oleva, erittäin järkevä ja nopea pelaaja. Riku tuo varmasti valmennukselle lisää työkaluja monipuoliseen hyökkäyspelaamiseen, HJK:n jalkapallojohtaja Juho Rantala sanoi.

Riski on pelannut miesten maajoukkueessa 26 ottelua, joissa hän on tehnyt neljä maalia. Kahden viime vuoden aikana häntä ei ole nähty Huuhkajien paidassa karsintapeleissä.

Ulkomailla Riski on edustanut Odds BK:n lisäksi Rosenborgia, Dundee Unitedia, IFK Göteborgia, Hönefossia, Widzew Lodzia ja Örebrota. Suomessa hän on pelannut aikuisten tasolla vain TPS:ssä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat