Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut

Pyeongchangin kylmyys ei haittaa suomalaisia katsojia, mutta järjestelyissä olisi viilattavaa – "Ruokakioskilla oli 1,5 tunnin jono"

Espoolaiset Juri ja Sari Aapola ovat investoineet rutkasti rahaa olympiamatkaan, mutta pitävät sitä ainutlaatuisena kokemuksena.

PyeongChang 2018
Espoolaiset Juri ja Sari Aapola Pyeongchangin olympialaisissa 2018
Teemu Tammilehto / Yle

*PYEONGCHANG. *Ajatus lomamatkasta olympialaisiin syntyi syksyn pimeydessä mökiltä kotiin ajellessa. Espoolaiset Juri ja Sari Aapola ovat tulleet Etelä-Koreaan viikon olympiareissulle, joka on kummallekin ensimmäinen. Pakettimatka sisältää lennot Helsingistä Souliin, josta junakyydin majapaikkaan Gagneungiin. Hotellihuonekin kuuluu könttähintaan, joka pyörii palveluntarjoajan verkkosivujen mukaan vähintään noin 3000 euron tienoilla per henkilö.

Tähän päälle tulevat vielä erikseen ostettavat liput, joita Sari ja Juri ovat hankkineet miesten syöksylaskuun, naisten slopestyleen, sprinttihiihtoon, ampumahiihtoon, yhdistettyyn ja miesten jääkiekkoon. Niistäkin saa monin paikoin pulittaa kolminumeroisia summia.

- Joka päivälle on jotain vähän erilaista katsottavaa. Kyllähän liput ovat investointi, mutta tämä on tällainen ”kerran elämässä” -matka, Sari kertoo ampumahiihtostadionin iltavalaistuksessa.

Kaksikko on kisapaikalla ensimmäistä päivää, eikä ole yölennon jälkeen päässyt vielä nukkumaan. Kisafiilis on kuitenkin heti löytynyt.

- Kun on ensimmäistä kertaa liikkeellä tällaisella reissulla, niin on hyvä että joku on etukäteen miettinyt nämä asiat. Että mihin ehtii ja mitä kannattaa tehdä, Juri sanoo.

Eteläkorealaiset saavat ensimmäisen päivän perusteella kiitosta, mutta kisajärjestäjille on myös risuja tarjolla.

- Hämmästyttävää, että täällä on tosi vähän kisa-alueella kioskeja, joista saisi ruokaa. Yhdessä ruokakioskissa oli puolentoista tunnin jono, Juri kertoo.

11.2. klo 01:46: Korjattu Jori -> Juri.

Lue myös:

600 euron pääsylippu, jolla pääsi kolmeksi tunniksi palelemaan – olympialaisten avajaisista haettiin ainutlaatuisia elämyksiä

Hyytävä tuuli, kertakäyttöstadion, liian pienet pukukopit ja kohua herättävät pohjoiskorealaiset – tällainen on olympiaisäntä Pyeongchang

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat