Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali

Puljujärvi ja legendaarinen Paul Coffey vaihtoivat kuulumisia

Neljä Stanley Cup –mestaruutta urallaan voittanut puolustajalegenda Paul Coffey kehittää nuoria pelaajia Edmonton Oilersin organisaatiossa. Suunnitelmissa on tuoda joukkueeseen myös muita entisiä tähtipelaajia hurmoshengen luomiseksi heikon kauden vastapainoksi.

urheilu
Jesse Puljujärvi, Connor McDavid
Jesse Puljujärvi ja Edmontonin kapteeni Connor McDavid (arkistokuva).AOP

Legendaarinen puolustaja Paul Coffey palkattiin Oilersiin kolmisen viikkoa sitten Skills Development Coach -nimikkeellä kehittämään taitopelaamista lähinnä puolustupäähän ja tarkkailemaan nuoria pelaajia Bakersfield Condorsin AHL-joukkueessa.

- Paul on viettänyt aikaa joukkueen kanssa kerran nimityksen jälkeen. Vaikka hän keskittyy enemmän puolustukseen, se ei tarkoita sitä, että hän ei työskentelisi Jessen ja muiden hyökääjien kanssa ylivoimapelaamisen ja muiden erikoistilanteiden hiomisessa, kertoo Oilersin päävalmentaja Todd McLellan Yle Urheilulle Los Angelesissa.

Hyökkääjä Jesse Puljujärvi (9+6=15) kertoo tavanneensa Coffeyn, joka on yksi kaikkien aikojen parhaista hyökkäävistä puolustajista. Hän kuului NHL:ää 1980-luvulla hallinneen Oilersin tähtikolmikkoon Wayne Gretzkyn ja Jari Kurrin ohella. Heidän johtamansa Oilers 1984-85 on äänestetty maailman parhaaksi jääkiekkojoukkueeksi.

- Kyllä mä sen näin. Se sanoi moro ja kyseli kuulumisia, mutta ei sen kummempia, Puljujärvi lohkaisee.

Myös muut entiset NHL-tähdet tulevat vierailemaan Oilersissa joukkueen mielialan kohottamiseksi ja antamaan psykologista "boostia" loppukauteen, jonka jatkuminen pudotuspeleihin alkaa näyttää yhä heikommalta.

- Coffeyn ympärillä pyörii monia muitakin legendoja, ja kun Wayne Gretzky on maisemissa, hänkin tulee tapaamaan pelaajia. Läheisen suhteen pitäminen näihin suuruuksiin on hyväksi organisaatiollemme, McLellan uskoo.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat