Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Kauste ja Rantamäki juhlivat curling-voittoa – "Vihdoinkin, tätä on odotettu"

Oona Kauste ja Tomi Rantamäki voittivat kisojen viimeisessä pelissään yhdysvaltalaiset sisarukset Becca Hamiltonin ja Matt Hamiltonin.

urheilu
Oona Kauste and Tomi Rantamäki tuulettavat.

Oona Kausteen ja Tomi Rantamäen kisaurakka Pyeongchangin olympiakisojen curlingin sekanelinpelissä päättyi mainiosti sunnuntaina. Suomalaispari nappasi kisojen ensimmäisen voittonsa, kun USA kaatui pistein 5-7.

Suomi ratkaisi ottelun seitsemännessä päässä, kun Kauste ja Rantamäki kirjasivat neljä pistettä.

- Vihdoinkin, tätä on odotettu. Viimeiseen asti yritys oli ihan älytön. Itseluottamus oli todella kovilla. Nyt heitot onnistuivat, Kauste iloitsi Yle Urheilun haastattelussa.

- Oona pelasi aivan loistavan pelin. Oli tärkeää saada voitto, Rantamäki hymyili.

- Tänään määrämittaiset onnistuivat. Avainpoisto seitsemännessä päässä onnistui täydellisesti. Vastustajaa varmasti kirpaisi, kun otimme tasatilanteessa neljä pistettä, Kauste kertasi.

Kahdeksanneksi sijoittunut Suomi kirjasi kisoista kuusi tappiota ja yhden voiton. Avausvoitostaan huolimatta suomalaispari jäi viimeisiksi olympiadebyyttinsä tehneessä paricurlingissa.

- Tarvitsemme hyvää aktiivista seuratyötä, jotta saamme lisää harrastajia, Rantamäki muistutti lajin tulevaisuuteen viitaten.

Kauste puolestaan muistutti, että jatkossa menestystä jahdattaessa tarvitaan samanlaista valmennusta, jota kaksikko on viimeisen puolen vuoden aikana nähnyt.

- Ensi yönä nukutaan kunnon yöunet, Kauste naurahti haastattelun lopuksi.

Lue myös:

Olympiasunnuntai: Suomen hiihtäjille pettymyksiä, ampumahiihdossa iloisia yllätyksiä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat