Suora

  • Urheilukierros
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Argentiina, 1. päivän kooste
  • Koostejakso - kauden parhaat palat

Rukajärvi kuvaili slopestyle-olosuhteita vaarallisiksi: "Jos kisa olisi pidetty, se olisi ollut arpapeliä"

Slopestyle-rinteeseen palataan maanantaina kello 03 Suomen aikaa. Silloin saatetaan laskea karsinnan sijaan suoraan mitaleista.

PyeongChang 2018
Enni Rukajärvi Korean olympialaisten slopestyle-harjoituksissa.
Lehtikuva

PYEONGCHANG. Kova ja puuskainen tuuli pakotti olympialaisten kisajärjestäjät perumaan naisten lumilautailun slopestyle-karsinnan sunnuntailta. Enni Rukajärven mielestä päätös oli oikea.

- Oli aika haastavat, vaaralliset ja epäreilutkin olosuhteet. Tuuli vaihteli paljon harjoituksissa. Välillä kävi tuuri, että ei ollut tuulta hyppyreissä ja välillä taas oli tosi kova tuuli. Sitten ei pystynyt ollenkaan hyppäämään, Rukajärvi kertoi Olympiakomitean tiedotteessa.

- Jos kisa olisi pidetty, se olisi ollut arpapeliä. Parempi minun mielestäni näin. En ihan kaikista laskijoista tiedä, mutta suurin osa oli yhtä mieltä. Harjoituksissa muutamille sattui vähän haavereitakin, suomalaislaskija jatkoi.

Rukajärvi ja kumppanit palaavat rinteeseen maanantaina kello 03 Suomen aikaa. Vielä ei ole varmaa, lasketaanko silloin karsinta vai suora finaali. Siinä kaikki kilpailijat laskisivat kaksi kierrosta.

Suomen lumilautailun freestylelaskijoiden päävalmentaja Antti Koskinen kertoi, että joukkueenjohtajat pitävät kokouksen sunnuntaina kello 11 Suomen aikaa. Siinä päätetään, lasketaanko maanantaina karsinta vai pelkkä finaali.

Lue myös:

Enni Rukajärvi suoraan finaaliin? Slopestylen karsinnan kohtalo epäselvä Pyeongchangissa

Slopestylen valtiaaksi kruunattiin kisan kuopus – "Mieletön finaali"

Maailman lumilautahuiput kehuvat kilpaa Suomen tähteä: "Enni on mahtava – ja parin kaljan jälkeen tosi hauska!"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat