Suora

  • Jääkiekon U18 MM, Valko-Venäjä - Suomi
  • Jääkiekon U18 MM: BLR - FIN
  • Urheiluruutu

Norjalaiset kiittelivät Iivo Niskasta kolmoisvoiton jälkeen – suomalaiselta tyhjentävä vastaus: "Näen sen kyllä tuloslistasta"

Iivo Niskasen kova vauhti yhdistelmäkisan alussa auttoi norjalaisten loppuhetkien taktikoinnissa.

PyeongChang 2018
Norjan mitalikolmikko
Lehtikuva

PYEONGCHANG. Norja otti Simen Hegstad Krügerin johdolla kolmoisvoiton miesten yhdistelmähiihdossa sunnuntaina. Martin Johnsrud Sundby ja Hans Christer Holund täydensivät mitalikolmikon. Suomen Iivo Niskanen veti kärkijoukkoa perinteisen osuuden alussa, mutta simahti viimeisillä vapaan kierroksilla ja jäi 19:nneksi.

Alussa kaatunut Krüger iski viimeisen vapaan kierroksen aluksi ja karkasi muilta. Loppuhetkillä Sundby ja Holundkin onnistuivat karkaamaan kovimmilta kirimiehiltä kuten Dario Colognalta ja Alex Harveylta. Tämä oli osin Iivo Niskasen ansiota, kiitteli Norjan päävalmentaja Tor Arne Hetland.

- Jos vauhti ei olisi ollut noin kova perinteisellä, olisivat monet muut olleet vahvoja lopussa. Kaksi ensimmäistä kierrosta todella väsytti monet, Hetland sanoi Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun).

Niskanen itse kuittasi kyselyt norjalaisten kiitoksista lyhyesti.

- Näen sen kyllä tuloslistasta, suomalainen sanoi Aftonbladetille.

Yle Urheilun asiantuntijan Jussi Piiraisen mukaan norjalaiset osasivat rakentaa taktisesti tilanteen oikein siinä kohtaa, kun Krüger karkasi.

- Holund ja Sundby olivat siinä vaiheessa toisena ja kolmantena, eivätkä lähteneet ajamaan omaa kaveriaan kiinni. Muut joutuivat vetämään, mikä väsytti heidät. Sitten norjalaiset iskivät ja pääsivät nopeasti karkuun, Piirainen sanoi.

- Eli kyllä siinä voi tämä kaksikko käydä kättelemässä Iivoa. Heidän ei tarvinnut tehdä työtä alussa vaan suomalainen riutui siinä heidänkin puolestaan. Vei Colognalta, Harveylta ja omalta mieheltä Johannes Hösflot Kläbolta kirin. Silti jäi vielä kolme norjalaista mitaleille, hän jatkoi.

Lue myös:

Iivo Niskasen uhkapeli kävi kalliiksi – "Ammuin itseäni jalkaan"

Niskasen mitalihaaveet kuihtuivat rajuun alkuvauhtiin – norjalaiset rynnivät kolmoisvoittoon

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat