Suora

 • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
 • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
 • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
 • SM-liigan 3. finaali: Kärpät - HPK
 • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
 • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
 • Urheiluruutu
 • Koostejakso - kauden parhaat palat
 • Jalkapallon Italian cupin välierän Atalanta - Fiorentina 2. osaottelu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Argentiina, ennakko

Suomalaiset hehkuttivat virenmäisesti noussutta olympiavoittajaa – Niskanen tosin laittoi osan helpon radan piikkiin

Simen Hegstad Krüger malttoi hiihtää rauhassa pääjoukon kiinni kaatumisensa jälkeen.

PyeongChang 2018
Simen Hegstad Krüger
Lehtikuva

PYEONGCHANG. Simen Hegstad Krüger teki miesten yhdistelmähiihdosta sunnuntaina tarinan, joka muistetaan pitkään. Norjalainen kaatui 30 kilometrin kisan ensimmäisellä suoralla, rikkoi sauvansa ja jäi koko 68 hiihtäjän joukon viimeiseksi. 24-vuotiaan uran ensimmäinen aikuisten arvokisastartti sai karmivan alun, mutta kultaisen lopun.

- Jos Lasse Virén olisi norjalainen, hän olisi varmaan tuo, Matti Heikkinen kommentoi viitaten vuoden 1972 suomalaissankariin.

- En olisi millään uskonut Krügerin olevan päivän voittaja, kun hän meni perinteisen toisella kierroksella ohi. Erittäin jäätävä suoritus, että siihen pystyi, 21:nneksi jäänyt suomalainen jatkoi.

Ei uskonut Yle Urheilun asiantuntija Jussi Piirainenkaan, joka heti kisan alussa kertoi mielipiteensä Yle Puheen radioaalloilla. Krügerin ja neljänneksi nousseen Denis Spitsovin onni oli alun ylikova vauhti, joka vei kirimiehiltä jalat alta.

- Oli uskomattoman kova suoritus kaiken kaikkiaan. Malttoivat tulla tasaisella vauhdilla porukan kiinni, eivätkä yrittäneet väkisin kiskaista. En olisi ikinä odottanut Krügerin olevan edes mitaleilla, vaikkei olisi tullut alun kaatumista, Piirainen kertoi.

Iivo Niskanen vastasi alun ylikovasta vauhdista, mutta hyytyi lopussa 19:nneksi. Hänkin hehkutti norjalaisen suoritusta, mutta laittoi osan siitä myös helpon radan piikkiin.

- Voittaja tuli suhteellisen kaukaa, oli varmasti huippuhiihto. Peesihyötyhän on aivan älytön. Tuollainen kasa tulee, että pystyy laskemaan kiinni. Normaalisti olisi ollut aika tekemätön paikka, Niskanen sanoi.

- Taisi toki loppupeleissä karatakin vielä, hän jatkoi.

Lue myös:

Norjalaiset kiittelivät Iivo Niskasta kolmoisvoiton jälkeen – suomalaiselta tyhjentävä vastaus: "Näen sen kyllä tuloslistasta"

Iivo Niskasen uhkapeli kävi kalliiksi – "Ammuin itseäni jalkaan"

Niskasen mitalihaaveet kuihtuivat rajuun alkuvauhtiin – norjalaiset rynnivät kolmoisvoittoon

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat