Suora

  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Urheiluruutu

Asiantuntija: Iivo Niskasen taktiikassa ei minkäänlaista järkeä – 50 kilometrillä täytyy malttaa odottaa

Yle Urheilun asiantuntijan Jussi Piiraisen mukaan Iivo Niskanen lähti yrittämään irtiottoa aivan liian aikaisin.

PyeongChang 2018
Iivo Niskanen
Lehtikuva

*PYEONGCHANG. *Suomen suoritus miesten yhdistelmähiihdossa jäi heikoksi, kun Iivo Niskanen oli parhaana suomalaisena 19:s. Matti Heikkinen oli 22:s, Lari Lehtonen 33:s ja Perttu Hyvärinen 41:s.

Niskanen aloitti 15+15 kilometrin kisan räväkästi, muttei päässyt pääjoukolta karkuun ja hiipui vapaan osuudella pahasti. Yle Urheilun asiantuntija Jussi Piirainen piti taktiikkaa erikoisena.

- Tähän kisaan, tälle ladulle ja näihin olosuhteisiin ei ollut minkäänlaista järkeä tehdä tuolla lailla. Suunnitelma oli varmasti ennalta laadittu, mutta olosuhteet olisi pitänyt ottaa paremmin huomioon, Piirainen sanoo.

Niskasen omien sanojen mukaan hänen räväkkä alkunsa oli taktinen kokeilu tulevaa 50 kilometrin perinteisen kisaa varten. Hän halusi tietää, pystyykö hajottamaan pääjoukon ja pääsemään karkuun. Piiraisen mielestä lyhyempikin kokeilu olisi riittänyt. Lisäksi hän muistutti kisojen päätösmatkan eri rataprofiilista, jossa hiihdetään yhdistelmäkisasta tutut perinteisen ja vapaan lenkit putkeen.

Kisojen päätöspäivän latuprofiili on vaikeampi, koska siinä on enemmän nousuja ja vähemmän peesipaikkoja. Karkaaminen on mahdollista, mutta oppi yhdistelmäkisasta on otettava nöyränä vastaan.

- Liian aikaisessa vaiheessa ei kannata lähteä vauhtia pitämään. Pitää iskeä sitten kun on väsyneitä miehiä. Ja niin, että varmasti jaksaa maaliin asti sen viedä sieltä jostain 30 kilometrin jälkimainingeista, Piirainen pohtii.

Koko yhdistelmäkisan tulossaldoa Piirainen piti heikkona, mutta loppukisoja ajatellen lupaavana Niskasen ja Heikkisen osalta.

- Iivolla on hyvät mahdollisuudet menestyä, kun hän pääsee hiihtämään puhtaasti perinteistä 50 kilometrillä. Matti hiihti vapaalla kärjen kanssa samaa tahtia ja se lupaa hyvää 15 kilometrin vapaan kisaa ajatellen.

Lue myös:

Norjalaiset kiittelivät Iivo Niskasta kolmoisvoiton jälkeen – suomalaiselta tyhjentävä vastaus: "Näen sen kyllä tuloslistasta"

Suomalaiset hehkuttivat virenmäisesti noussutta olympiavoittajaa – Niskanen tosin laittoi osan helpon radan piikkiin

Iivo Niskasen uhkapeli kävi kalliiksi – "Ammuin itseäni jalkaan"

Lehtonen sai valonpilkahduksen, Hyvärisen kädet kramppasivat

Matti Heikkisen karu yhteenveto: "Huonoa kuntoa ei kannata selittämällä parantaa"

Niskasen mitalihaaveet kuihtuivat rajuun alkuvauhtiin – norjalaiset rynnivät kolmoisvoittoon

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat