Yleisurheilun hallimaaottelussa 12 kärkitulosta - Holttinen ja Nikkanen hyppäsivät Berliinin EM-rajan seipäässä

Suomi sijoittui Ruotsin jälkeen toiseksi yleisurheilun pohjoismaisessa hallimaaottelussa Uppsalassa. Suomalaisurheilijat tekivät kauden kotimaisia kärkituloksia urakalla.

urheilu
Minna Nikkanen
Minna Nikkanen (arkistokuva).AOP

Seiväshyppääjä Tommi Holttinen on saanut hyppynsä kohdilleen. Hän oli seiväskisan kakkonen ja paransi ennätystään peräti 14 senttiä. Tulos 555 cm on myös elokuisten Berliinin EM-kisojen tulosraja.

- Aika huima kisa. Uskoin siihen, että 555 voisi mennä, mutta mikään kisan paras hyppy se ylitys ei ollut, Holttinen sanoi SUL:n tiedotteessa.

Kilpailun voitti Ruotsin Melker Svärd Jacobsson halliennätyksellään 578.

Kuivisto juoksi kaikkien aikojen kolmoseksi

Ennätyksensä tekivät myös kestävyysjuoksijat Sara Kuivisto, Camilla Richardsson sekä Arttu Vattulainen.

Sara Kuivisto taisteli ruotsalaisten kanssa tasapäisesti 800 metrillä ja oli kolmas. Porvoolainen kellotti kovan ajan 2.04,80, joka sijoittuu Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa kolmanneksi Tytti Rehon ja Marjo Piipposen jälkeen. Juoksun voitti Ruotsin Hanne Hermansson ajalla 2.04,34.

Camilla Richardsson paransi jälleen 3000 metrin halliennätystään. Hän voitti soolojuoksun ylivoimaisesti ajalla 9.13,44.

- Tuo vauhti kulkee nyt helposti, mutta kun yrittää kiihdyttää, se on tahmeaa, Richardsson sanoi.

Myös miesten kolmosella kolmanneksi juossut Arttu Vattulainen paransi omaa ennätystään yli 10 sekuntia. Hän juoksi ajan 8.06,77, joka yllätti juoksijan totaalisesti.

- Ajattelin, että sellainen 8.15 olisi realismia, Vattulainen hämmästeli.

Juoksun voitti Norjan Sigurd Ruud Skjeseth ajalla 8.03,04.

Nikkanen taivutti Berliinin tulosrajan

Naisten seiväshypyn moninkertainen Suomen mestari Minna Nikkanen alkaa vihdoin löytää talvikuntonsa. Hän hyppäsi kauden parhaansa sekä kauden kärkituloksen 445. Tulos on ensi kesän Berliinin EM-kisojen tulosraja.

Myös pituushyppääjä Kristian Pulli sai senttejä lisää kauden parhaaseensa. Hän hyppäsi halliennätyksensä 783 cm viimeisellään ja sijoittui toiseksi. Kisan voitti Ruotsin Thobias Nilsson Montler tuloksella 787 cm.

- Vähän lisäsin vauhtia siihen viimeiseen. Oli vähän turhan löysä vauhti niissä viidessä ensimmäisessä ja meni ponnistus varovaiseksi, Pulli sanoi.

Birminghamin MM-hallien tulosraja pituushypyssä on hurja 819 cm.

Kuulantyöntäjä Arttu Kangas alkaa taas lähennellä 20 metriä. Hänen kauden paras kisatyöntönsä toi tuloksen 19.64 ja se riitti kakkostilaan.

Yhteensä 12 suomalaisurheilijaa teki maaottelussa kauden kotimaisen kärkituloksen. SM-hallit kilpaillaan Helsingissä ensi viikonloppuna.

Suosittelemme

Tuoreimmat