Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Avauslaskun kaatuminen säikäytti, mutta lääkäri päästi Rukajärven voittamaan olympiapronssin – "Se, että Enni kokosi itsensä, on jo mitalin arvoinen suoritus"

Valmentaja Antti Koskinen kertoi Yle Urheilun haastattelussa Enni Rukajärven slopestyle-kisan taustoista.

PyeongChang 2018
Korean olympialaiset: Valmentaja:  "Se, että Enni kokosi itsensä, on jo mitalin arvoinen suoritus"
Korean olympialaiset: Valmentaja: "Se, että Enni kokosi itsensä, on jo mitalin arvoinen suoritus"

Suomen lumilautamaajoukkueen päävalmentaja ja Enni Rukajärven henkilökohtainen valmentaja Antti Koskinen oli huojentunut mies Yle Urheilun haastattelussa naisten slopestyle-finaalin jälkeen – eikä pelkästään suojattinsa olympiapronssin takia. Sää oli jälleen kiusana, puuskittainen tuuli jopa vaarallinen, eikä valmentajan mielestä kisan läpikäynnissä välttämättä ihan täyttä järkeä ollut.

– Olosuhteet olivat todella äärimmäiset tänään. Oltiin sillä kintaalla, että voidaanko koko kisaa käydä. Sama eilisen meno jatkui, eli arvaamaton puuskittainen tuuli. Se aiheutti suurimman osan kaatumisista tänään, Koskinen huokaili kilpailun jälkeen.

Avauslaskunsa päätöstempun kaatunut Rukajärvi kertoi valmentajalleen jo harjoituslaskun jälkeen, että hyppyreihin tultaessa käsitys vauhdista katoaa täysin. Hyppyyn lähtö saattoi tuntua hyvältä, vaikka yhtäkkiä vauhtia olikin liikaa tai liian vähän.

– Ehkä mentiin liian rajoilla kisan läpikäynnin kanssa, jos ihan rehellinen olen, Koskinen sanoi.

Rukajärven avauslasku ei siis vielä tuonut kiinnitystä mitalikantaan, ei edes lähelle. Päätöstempun kaatuminen säikäytti.

– Rauhallisesti käytiin Ennin kropan tilanne läpi, ettei tullut mitään vammoja. Lääkärit olivat sen tsekanneet, että kaikki on ok. Tehtiin sen jälkeen päätös, mennään perusasioiden äärelle, eikä mitään ylimääräistä lähdetä repimään. Asia kerrallaan, luotetaan omaan arvioon ja sillä mennään.

– Väistämättäkin on vähän liikuttunut, kun täällä ollaan hiuskarvan varassa, ettei ihan hengellä leikitä. Meidän huoltomies summasi hyvin, että jo se on mitalin arvoinen suoritus, että Enni pystyi kokoamaan itsensä avauslaskun "slamien" jälkeen, Koskinen pohti huojentuneena.

Enni Rukajärven olympiaurakka jatkuu vielä kisojen uutuuslajilla, big airilla. Karsinta hypätään viikon kuluttua maanantaina.

– Siellä tullaan näkemään todella kovia temppuja. Siinä on vain karsinnoissa yksi hyppy ja finaalissa kaksi. On jo nähty, että täällä kaikki laskijat ovat hyvässä tikissä. Saa nähdä, tuleeko jopa historiallisia temppuja siinä kisassa. Nyt pitää kuitenkin hetki huilata ja nauttia tästä tuloksesta, Koskinen päätti.

Lue myös

Enni Rukajärvi voitti olympiapronssia!

Vanhemmat kertovat kaksinkertaisen olympiamitalistin Enni Rukajärven lapsuudesta: "Hän oli temperamenttinen ja päätti viedä asiat aina loppuun asti"

Enni Rukajärvi näytti kovuutensa vaikeissa oloissa – koe uudelleen pronssilaskut

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat