Suora

  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Kojonkoski ylisti Rukajärven kylmähermoisuutta kovimmassa mahdollisessa paikassa: "Se olisi ollut tuhoon tuomittua"

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan mukaan Suomi on tällä hetkellä jopa mitaliennustetta edellä Pyeongchangin talvikisoissa.

PyeongChang 2018
Slopestylen mitalikolmikko Laurie Blouin, Jamie Anderson ja Enni Rukajärvi.
Slopestylen mitalikolmikko Laurie Blouin, Jamie Anderson ja Enni Rukajärvi.AOP

Lumilautailija Enni Rukajärvi toi Suomelle toisen mitalin Pyeongchangin olympiakisoista. Rukajärvi saavutti pronssia naisten slopestyle-finaalissa varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa.

Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski seurasi Rukajärven huippusuoritusta hymy huulilla.

– Laji on kova ja nämä olosuhteet olivat vielä todella haastavat. Tänään piti olla kyllä henkisesti valmis tuohon hommaan. Kilpailu oli sillä tavalla haastava, mutta tietenkin parhaat ovat podiumilla ja Enni on siellä mukana. Me olemme erittäin ylpeitä, Kojonkoski sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Rukajärvelle, 27, mitali oli jo toinen olympialatasolla. Sotšissa 2014 hän voitti hopeaa slopestylessä.

Pyeongchangin finaali käytiin haastavissa oloissa, kun kova tuuli häiritsi edellispäivien tavoin kilpailusuorituksia. Rukajärvi kaatui ensimmäisessä laskussaan, mutta taisteli toisella kierroksella ehjän suorituksen, joka toi pisteet 75,38. Olympiakultaa voitti Yhdysvaltojen Jamie Anderson (83,00) ja hopealle tuli Kanadan Laurie Blouin (76,33).

– Sotšissa jo nähtiin, että Enni on henkisesti kova ja pystyy tiukimmassa paikassa puristamaan parasta ulos. Tänään se paras oli varmasti sellainen looginen, rauhallinen suoritus. Näissä olosuhteissa ei pystynyt mitään hirveitä yrittämään, se olisi ollut tuhoon tuomittua, Kojonkoski hehkutti.

– Hän pystyi panemaan liikesarjansa ja yrityksensä tason maltillisesti näihin olosuhteisiin sopivaksi.

Mika Kojonkoski
Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski on tyytyväinen ensimmäisiin kisapäiviin.AOP

"Olemme ennustetta edellä"

Etelä-Korean talvikisat ovat alkaneet suomalaisittain mukavasti. Krista Pärmäkoski toi Suomelle ensimmäisen mitalin lauantaina, kun hän voitti pronssia maastohiihdon yhdistelmäkisassa. Rukajärvi täydensi mitalitiliä slopestylen pronssilla.

– Me olemme ennustetta jopa vähän edellä. Nyt tämä näyttää oikein hyvältä. Baana on auki, tästä on hyvä jatkaa, Kojonkoski sanoi.

Olympiakomitean laskelmien mukaan Suomen tulisi saavuttaa 6,45 mitalia Pyeongchangin olympialaisissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että suomalaisurheilijoita odotetaan kuutta tai seitsemää mitalia.

– Nyt juhlitaan rauhallisesti tätä. Meillä on perinteisesti koko joukkueen mitalikahvit, jotka ovat luvassa varmaan huomenna. Kootaan joukkue hetkeksi yhteen, mutta kyllä tässä jokaisella on fokus seuraaviin kisapäiviin.

Lue myös:

Olympiapronssille taistellut Enni Rukajärvi oli jättää kilpailun kesken – "Oli aika vaarallista"

Heikki Sorsa ihasteli pronssi-Ennin rautaisia hermoja vaikeissa olosuhteissa: ”Mahtava suoritus”

Avauslaskun kaatuminen säikäytti, mutta lääkäri päästi Rukajärven voittamaan olympiapronssin – "Se, että Enni kokosi itsensä, on jo mitalin arvoinen suoritus"

Enni Rukajärvi näytti kovuutensa vaikeissa oloissa – koe uudelleen pronssilaskut

Vanhemmat kertovat kaksinkertaisen olympiamitalistin Enni Rukajärven lapsuudesta: "Hän oli temperamenttinen ja päätti viedä asiat aina loppuun asti"

Enni Rukajärvi voitti olympiapronssia!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat