Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Urheiluruutu

Enni Rukajärven äiti pelästyi kesken olympiafinaalin: "Hirvitti, miten päin se nousee sieltä tantereesta"

Marja-Leena Rukajärvi on oppinut seuraamaan tyttärensä laskuja levollisin mielin, mutta hän säikähti silti, kun Enni kaatui olympiafinaalissa.

PyeongChang 2018
Enni Rukajärven ensimmäinen lasku slopestylen finaalissa päättyi kaatumiseen.
Enni Rukajärven ensimmäinen lasku slopestylen finaalissa päättyi kaatumiseen.EPA

– Ei tässä hirveästi ole ehtinyt vielä juhlistamaan. Kyllä aamukahvi on juotu. Aamuhommat on tehty, karja käyty hoitamassa ja muuta. Sillä tavalla on tämä aamu lähtenyt käyntiin, tuoreen olympiamitalistin Enni Rukajärven äiti Marja-Leena Rukajärvi kertoi, kun Radio Suomi tavoitti hänet maanantaina.

Työt pitävät Enni Rukajärven vanhempien Marja-Leena ja Simo Rukajärven kisastudion kotona Kuusamossa. Ei voi lähteä kovin etäälle, kuten Marja-Leena sanoo.

Tämäkin aamu on käynnistynyt Rukajärven perheessä tavanomaisten rutiinien saattelemana, mutta tunnetasolla päivän ensimmäiset tunnit ovat olleet kaukana tavanomaisesta. Herätys oli aamuyöllä, kun ohjelmassa oli Pyeongchangin olympialaisten naisten slopestylen finaali.

Kisan startti viivästyi sääolojen vuoksi, mutta takaisin nukkumaan ei malttanut mennä. Tuuli tuiversi siihen malliin, että olot olivat kilpailijoille hieman vaaralliset.

Aluksi luvassa oli kauhunhetkiä, kun Ennin ensimmäinen lasku päättyi kaatumiseen.

– Vähän unenpöpperössä olin, mutta kyllä se hirvitti. Vähän säikäytti, että miten päin se nousee sieltä tantereesta. Kaikki oli hyvin sitten kuitenkin. Enni käveli omin avuin, eikä näyttänyt olevan mitään ongelmia. Kaikki jäsenet kunnossa, Marja-Leena Rukajärvi kertasi tunnelmiaan.

Enni Rukajärvi harkitsi jättävänsä toisen laskun väliin vaarallisten olojen vuoksi. Onnekseen hän päätti jatkaa kisaamista, sillä toinen lasku toi olympiapronssin. Äidin päällimmäinen tunne ei tosin siinä vaiheessa ollut riemu.

– Sellainen jonkinlainen helpotus ja huokaus tuli siinä, että pysyi pystyssä.

Kisan jälkeen äiti pani onnitteluviestin Etelä-Koreaan, mutta puhelimen päähän tytärtä ei ole vielä saatu. Sen verran kovaa pyöritystä on luvassa, kun olympiamitalin saavuttaa.

Vähemmän täpinää tällä kertaa

Kiire on perheelle tuttua. Enni Rukajärvi kiertää ahkerasti maailmaa kilpailujen merkeissä, mutta yrittää piipahtaa kotona Kuusamossa aina kun mahdollista. Marja-Leena Rukajärvi on seurannut tarkasti tyttärensä valmistautumista olympialaisiin.

– Hän on ollut aika levollisin mielin. Ei ole ollut ihan samanlaista täpinää kuin silloin Sotshin aikaan, Rukajärvi sanoi.

Täpinää on nykyään vähemmän myös vanhempien kisakatsomossa.

– Kyllä se jännitys ehkä helpottaa. Nyt ei jännittänyt niin kovasti kuin Sotshissa. Siihen on jotenkin pikkuhiljaa tottunut ja nähnyt, että kyllä se osaa tuon homman. Hänellä on taitoa ja hän osaa huomioida ne olosuhteet. Järki on siellä matkassa.

Marja-Leena Rukajärveä haastatteli Radio Suomen Matti Ylönen.

Lue myös:

Vanhemmat kertovat kaksinkertaisen olympiamitalistin Enni Rukajärven lapsuudesta: "Hän oli temperamenttinen ja päätti viedä asiat aina loppuun asti"

Kisajärjestäjät vastasivat Rukajärven ja kisakumppanien kritiikkiin hurjista olosuhteista: ”Voin vain olettaa”

Rukajärvi sanoi lehdistötilaisuudessa suorat sanat, kun muut latelivat latteuksia – ”Suomalaisena haluan olla rehellinen”

Rukajärven kaatuilleet kilpakumppanit arvostelivat rajusti kisajärjestäjiä: ”Todella kurja juttu”

Kojonkoski ylisti Rukajärven kylmähermoisuutta kovimmassa mahdollisessa paikassa: "Se olisi ollut tuhoon tuomittua"

Olympiapronssille taistellut Enni Rukajärvi oli jättää kilpailun kesken – "Oli aika vaarallista"

Kommentti: Kolme syytä sille, miksi Rukajärven pronssi on saavutuksena jopa Sotshin hopeaa kirkkaampi

Enni Rukajärvi voitti olympiapronssia!

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat