Suora

  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Sari Essayah lainasi olympiamitalistin suksia ja lensi melkein ulos kisaladulta: "Huvittava tilanne"

Kansainvälisen olympiakomitean jäsen Sari Essayah rikkoi vahingossa Pyeongchangin olympialaisten tiukkoja turvatoimia, mutta puhui itsensä pälkähästä.

PyeongChang 2018
Sari Essayah
Sari Essayah valittiin KOK:n jäseneksi 2016. (arkistokuva)AOP

** PYEONGCHANG. **Kansainvälisen olympiakomitean jäsen Sari Essayah päätyi Etelä-Korean olympialaisten kisapaikalla huvittavaan tilanteeseen. Kaikki alkoi, kun entinen kilpakävelijä, nykyinen Suomen kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja kansanedustaja päätti talvikisojen alla käydä tutustumassa Pyeongchangin vaikeiksi luonnehdittuihin kisalatuihin.

Monot olivat omasta takaa, laudoiksi liikeni puolestaan oikeat olympiasukset.

- Suomen hiihtokopista sain Krista Pärmäkosken varapareista yhdet alle. Näytin akkreditointikortin ja pääsin portista sisälle sivakoimaan, Essayah kuvasi tapahtumien kulkua Yle Urheilulle.

Lapinlahtelaispoliitikon meno herätti ladulla työskennelleen hiihtokilpailuiden teknisen asiantuntijan, eli ns. TD-henkilön huomion. Talviolympialaisten erittäin tiukkoja turvatoimia oli rikottu räikeästi.

- Hän kysyi, että missä minun liivini ovat ja missä ominaisuudessa oikein täällä hiihtelen, Essayah kertoi.

- Vastasin olevani Kansainvälisen olympiakomitean jäsen ja tutustumassa kisalatuihin. En tiennyt, että pitäisi olla jotkut liivit matkassa.

Korkea-arvoisen vieraan kohtaaminen itse kilpailupaikan ytimessä ja vieläpä sukset jalassa sai TD:n selvästi vaikuttuneeksi. Essayah sai jatkaa hiihtoaan ja ilman liiviä.

- Se oli aika huvittava tilanne. Kaveri meni ensin ihan hiljaseksi, sitten viittilöi kädellään, että anna mennä vaan!, Essayah nauroi.

- Hän totesi, että on tehnyt näitä hommia 20 vuotta, eikä ole koskaan nähnyt KOK:n jäsentä ladulla.

KOK:n jäsenen "virallinen" latuarvio

Talviolympialaisten kisaladut kiemurtelevat Pyeongchangin maastossa isossa syherössä. Essayah tarkasteli kisa-aluetta lopulta kilpailijoiden suosiman treenilenkin verran.

- Aikku (maastohiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen) meni siitä ohi ja sanoi, että 3,7 kilometrin lenkki on sellainen, joka siinä kannattaa hiihtää.

Olympialaisisten maastohiihdosta on toistaiseksi irronnut yksi suomalainen mitali, kun Pärmäkoski saavutti lauantaina pronssia naisten yhdistelmäkisassa. Hiihtotyypiksi tunnustautuva Essayah antoi Yle Urheilulle "virallisen" KOK:n jäsenen latuarvion.

- Kyllä siinä varmaan jos katsoo niitä latuprofiileja, niin mäet ovat jyrkkiä, mutta tosi paljon on myös loivia laskuosuuksia. Aika nopeasti lasketaan letkat kiinni ja irtiottoja on hankala ottaa, Essayah analysoi asiantuntevasti.

- Roikkumistekniikalla voi päästä pitkälle. Että ehkä nämä ladut eivät niin hyvin erottele jyviä akanoista.

Saa nähdä, ottaako Suomen hiihtojoukkue KOK:n jäsenen neuvoista vaarin. Seuraavan kerran suomalaisittain jännitettävää on tiistaina, kun olympialaisissa hiihdetään miesten ja naisten sprintin karsinnat ja loppukilpailut.

Lue lisää:

KOK:n suomalaisjäsen Sari Essayah: ”Toivottavasti CAS:n päätöksen jälkeen antidopingtyö ei vaikeudu”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat