1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. PyeongChang 2018

Mäkäräisellä on iso peikko takaraivossa: ”Kaisan ammunta on ihan jostain muusta kiinni kuin taidoista”

Yle Urheilun asiantuntijat Paavo Puurunen ja Sanna-Leena Perunka kokevat, että tuulesta ei voi syyttää Mäkäräisen vaisuja ammuntasuorituksia Pyeongchangin olympialaisissa.

Kaisa Mäkäräinen Kuva: EPA

Yle Urheilun asiantuntijat Paavo Puurunen ja Sanna-Leena Perunka toteavat suoraan, että Kaisa Mäkäräisen takaa-ajo Pyeongchangin olympialaisissa ei mennyt niin kuin oli odotettu. Mäkäräinen oli takaa-ajon lopputuloksissa 22:s.

Hän paransi kolme sijaa pikakisasta, mutta ampui peräti kuusi ohilaukausta. Ne syntyivät toisella ja kolmannella paikalla. Ensimmäisellä ja viimeisellä ei tullut ohilaukauksia.

Pyeongchangissa suureksi puheenaiheeksi ovat nousseet tuulenpuuskat. Puurunen ja Perunka totesivat, että niiden piikkiin ei voi kuitenkaan laittaa Mäkäräisen heikkoa ammuntaa.

– Viimeinen ammunta oli hyvä ja nopea. Kaisa osaa sen ja pystyy sen tekemään. Sellaisia ammuntoja näkisi mielellään enemmän, Puurunen sanoi.

– Kun tulee puhureita, niin ne pitää ottaa pois. Toki normaalitilanteessa pitää ampua nopeasti. Jos tulee puuskaa, niin pitää hallita ja odottaa pahin ohi, Perunka mietti.

Perunka muistuttaa, että Mäkäräiseen ovat vaikuttaneet monet epävarmuustekijät ennen kisoja. Ampumahiihdon maailmancupia johtava Mäkäräinen sairasteli esimerkiksi ennen lähtöä Etelä-Koreaan.

Puurunen ihmettelee, miten Mäkäräinen onnistuu ammunnoissa paineettomassa tilassa. Mutta kisapaineessa ei onnistu.

– Kaisan ammunta on ihan jostain muusta kiinni kuin taidoista, Puurunen sanoo.

– Voisin kuvitella, että Kaisalla on peikko takaraivossa. Se on varmasti takaraivossa, että ei ole tullut yhtään onnistumista. Vaikka Kaisa sanoo, että se pyyhkäistään pois, Puurunen toteaa.

Puurunen painottaakin, että Mäkäräisen tilanne seuraavaan kahteen kisaan ei ole helppo.

– Sprintin ensimmäisessä ammunnassa oli jo puhetta, että se antaa suunnan koko kisoille. Siinä oli ehdottoman tärkeä onnistua. Se meni pieleen. Sen jälkeen on ollut pientä epävarmuutta, Puurunen korosti.

Takaa-ajon kisan voitti Saksan Laura Dahlmeier. Hänestä tuli Pyeongchangin olympiakisojen tuplavoittaja. Aiemmin hän oli jo vienyt pikakisan.